Vad som hävdas vara prestandasiffror för Nvidias kommande grafikkort Geforce RTX 2080 i 3DMark Time Spy har nu läckt ut på webben och visar på en 37% bättre prestanda än föregångaren GTX 1080 och 6% bättre än GTX 1080 Ti.

Prestandasiffror för vad som spekuleras vara det kommande grafikkortet Geforce RTX 2080 som körts genom det syntetiska testet 3DMark Time Spy har nu dykt upp. Dessa kommer från Tum Apisak via Twitter.

Värt att påpeka är att det inte är bekräftat att dessa siffror faktiskt kommer från ett RTX 2080. Det är även värt att ha i åtanke att Time Spy i nuläget inte kan dra nytta av DLSS eller ray tracing. Detta innebär att Tensor-kärnorna eller RT-kärnorna i det kommande grafikkortet inte utnyttjats. Drivrutinen som användes under testet kan även vara en tidig, ännu inte optimerad upplaga. Således bör siffrorna tas med en nypa salt.

Vad som går att urskilja från dessa prestandasiffror är att RTX 2080 ser ut att bli omkring sex procent snabbare än GTX 1080 Ti och omkring 37% snabbare än sin föregångare GTX 1080.

Detta ryktade RTX 2080 kammade hem en poäng på 10 030, medans GTX 1080 Ti nådde 9 508 poäng och GTX 1080 svettades fram 7 325 poäng i samma test.

Sett till klockfrekvenser går det även att observera en markant ökning. Denna möjliga Turing-krets hade en klockfrekvens på 2 025 megahertz (MHz), en bra bit över frekvenserna hos ett GTX 1080 Ti direkt ur lådan.

De kommande grafikkortens Tensor-kärnor påstås med hjälp av artificiell intelligens (AI) och Deep Learning Super-Sampling (DLSS) för att på ett vis lära sig hur spel renderas. Detta används både som ett sätt att jämna ut kanter på texturer samt ge en prestandaskjuts rent generellt. Något som enligt Nvidia ska kunna resultera i upp till 100% bättre prestanda i kompatibla spel jämfört med vad ett GTX 1080 kan klara av.

Huruvida detta faktiskt är ett Geforce RTX 2080 eller ej är i skrivande stund obekräftat. Det återstår även att se vad för extra prestanda som kan klämmas fram med hjälp av optimerade drivrutiner och bättre stöd från dessa syntetiska testsviter och ännu viktigare: spel.

Som vanligt är det värt att tänka på att detta är obekräftade siffror som tagits fram med icke-färdigställda drivrutiner. Dessa bör därför inte ses som en garanti på den prestandan vi kan komma att se från Geforce RTX 2080 i september när det väl är dags för lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

7
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
5 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulJBTreAnonAnonym Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Har sagt det förut, säger det igen, att jag är väldigt tveksam till att ni publicerar spekulativa obekräftade tester, detta eftersom de kan förleda till förtida köp. /Jb

Morkul
Medlem
Morkul

Håller med detta speciellt när det är syntetiska tester vi pratar om. Syntetiska tester är ofta långt ifrån sanningen och leder till förhastade slutsatser hos de som vill använda sitt kort till spel och andra vardagssysslor.

Är man någon som är ute efter menchmarks så har man oftast mer information att tillgå än gemene man

Tre
Gäst
Tre

Individen är väl ansvarig för sina egna köp och vad köpet baseras på. Jag gillar artikeln oavsett hur korrekt den är.

JB
Medlem
JB

Självklart!

Morkul
Medlem
Morkul

Självklart har du helt rätt MEN: Titta på krönikan ”Du borde verkligen inte förhandsboka ett Geforce RTX 2080 Ti” så ser du snabbt en textrad med annan bakgrundsfärg som verkligen står ut som säger ” Detta är en krönika. Här presenterar krönikören sina personliga åsikter. ”

På liknande sätt tycker jag att det tidigt i artikeln skulle varnas för att detta är extremt opålitliga uppgifter.

Anonym
Gäst
Anonym

OJ.Hela 6%,Vad utvecklingen går framåt.

Anon
Gäst
Anon

37%*, måste jämföra föregående generations motsvarighet, även om det är bara syntetiska tester just nu med inga riktiga drivrutiner eller ens ett riktigt test att prova med. Är ju som att påstå att 970 och 1080ti är samma sak