Vad som hävdas vara en prototyp för en av Nvidias kommande grafikkortsmodeller har nu fastnat på bild och kan ge oss en liten inblick i vad som komma skall.

Den första läckan med vad som kan vara en bild på ett grafikkort baserat på Nvidias kommande grafikarkitektur har nu inträffat. Tidigare dök ett rykte upp som hävdar att Nvidia kommer att börja förse partnertillverkare med ”Turing”-kretsar i början av augusti månad. Något som kan göra denna läcka mer trovärd, men ha en nypa salt redo.

En användare på forumet Reddit hävdar sig ha fått en bild från en vän som enligt användaren ska visa upp vad som är ett ingenjörsexemplar av en kommande grafikkortsmodell från Nvidia.

Värt att ha i åtanke är att skulle detta vara vad Reddit-användaren påstår så är det ett testexemplar och inte en slutgiltig produkt.

Från bilden går det dock att urskilja några specifikationer. Detta är som tidigare nämnt ett ingenjörsexemplar, mycket kan komma att ändras innan det är dags för arkitekturen att debutera på butikshyllorna.

prototyp
Den påstådda ”Turing”-prototypen. Klicka på bilden för att förstora.

Minne och VRM

Medans själva grafikprocessorn inte är kopplad till kretskortet som visas på bild kan vi ändå se 12 minneskretsar. Dessa bär produktnamnet 8BA77 D9WCW och tros vara kopplade till en 384-bit minnesbuss för totalt 12 gigabyte (GB) GDDR6-minne med en total bandbredd på 672 GB/s.

Det går även att se tre stycken 8-pin strömkontakter i kortets övre högra hörn (enligt bilden). Detta behöver nödvändigtvis inte vara en fingervisning om hur strömtörstigt de kommande grafikkortsmodellerna kommer att vara. Då detta hävdas vara en prototyp kan det mycket väl ha monterats fler strömkontakter än nödvändigt. Just för att Nvidia inte ska stöta på begränsningar när det kommer till att pricka in komponenternas maximala klockfrekvenser.

Enligt Buildzoid på Reddit ser kortets VRM-uppsättning ut att likna den som återfinns hos Titan V. Det vill säga åtta faser + två faser för VRAM. Han påpekar även att det kan röra sig om en tio-fasers VRM-design med videominnets VRM-komponenter dolda under någon av de fläktar som monterats på kretskortet på bilden.

Anslutningsmässigt är kortet på bilden utrustat med en mini Displayport samt Nvidias ”NV Link”. Då detta sägs vara endast en prototyp är det dock inte garanterat att någon av dessa anslutningar faktiskt kommer att vara kvar vid den skarpa lanseringen.

Som tidigare nämnt är det värt att ta denna information med en nypa salt. Än så länge har vi sett väldigt lite av vad vi kan vänta oss från Nvidias kommande arkitektur. Det återstår helt enkelt att se när eller om fler läckor som alla pekar åt samma håll inträffar innan Nvidia själva officiellt avtäcker de nya modellerna. Annars så är det bara att vänta och se när Nvidia väl lyfter på locket för vad som kan komma att kallas Turing.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid