En ny rapport pekar mot att inga partnertillverkade modeller av AMD:s kommande grafikkort ur RX 5700-serien kommer att lanseras innan mitten av augusti månad, något som även det sägs vara ett ”i bästa fall”-scenario.

När AMD avtäckte sin kommande RDNA-baserade grafikkortsfamilj Navi var det inte mycket till partnertillverkade modeller som hade någon närvaro. Partnertillverkaren Sapphire har tidigare yttrat sig om vad företaget har planerat för sina versioner av de kommande grafikkortsmodellerna och Asrock har visat upp prototyper av kylarlösningar till grafikkorten. Utöver detta är det dock endast AMD:s referensdesigner som faktiskt har visats upp.

Nu menar en rapport från hemsidan Fudzilla att det kan komma att dröja till mitten av augusti månad innan vi ser de första modellerna som inte baserats kring AMD:s referensdesign dyka upp på marknaden. Detta om allt går som det ska och tillgången till de kommande grafikkorten kan möta efterfrågan enligt hemsidan.

Fudzilla nämner hur partnertillverkare som vanligt kommer att ha möjligheten att ta AMD:s referenskylare och sätta sina egna klistermärken på dess yttre skal. Dock kommer denna kylarlösning med en radialfläkt och ångkammare inte att ersättas förrän minst sex veckor efter lanseringen om hemsidans rapport visar sig stämma.

AMD lade dock en hel del fokus kring kylarlösningen tillverkaren utvecklat för toppmodellen RX 5700 XT under det officiella avtäckandet. AMD menar att denna referenskylare ska vara tillräckligt pålitlig och effektiv för att användare ska kunna pressa grafikkortsmodellen en bra bit med hjälp av överklockning. Detta är dock något som återstår att se när oberoende recensenter får sätta tänderna i de nya enheterna.

Radeon RX 5700-serien kommer att bestå av två grafikkortsmodeller. Ena vid namn RX 5700 samt dess storasyskon RX 5700 XT. Det återstår att se om AMD kommer att utöka produktfamiljen vid ett senare tillfälle men till en början är det dessa två modeller som kommer att utgöra Navi-familjen och lanseringen är planerad att ske den 7 juli.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid