Small preview image

Panasonic fortsätter att lägga tid och energi på sin Plasma-utveckling och när vi ser deras senaste alster kan vi knappast klandra dem. Panasonic Z1 har nyligen tillkännagivits i Japan och ettan i namnet kommer från att TVn endast är 1-tum djup, runt 2.5cm. Bildpanelen som går under namnet NeoPDP har ett kontrastförhållande på 40 000:1 men det som verkligen lockar är att den inte kräver några som helst kablar för att ta emot videosignaler.



Panasonic Z1 använder sig av WirelessHD standarden som gör det möjligt att helt trådlöst skicka högupplösta bild och ljudsignaler till TVn. Panelen använder sig av Full HD upplösning (1080p) och ska samtidigt kräva hälften så mycket ström som Panasonics nuvarande Z800-serie.



Det är inte bara videosignalerna som skickas över radiofrekvenser, även fjärrkontrollen är av RF modell vilket nog många uppskattar. Plånboken kan vara den enda förloraren i detta fallet då minstingen på 46-tum kostar runt 60 000 kronor när den lanseras i Japan den 20 april. När den dyker upp i Sverige återstår att se, men det kan vara smart att börja spara redan idag.


Källa: Engadget

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid