Panasonic visar upp framtidens hem och passar på att demonstrera en osynlig TV som när den inte används kan extraknäcka som glasruta.

Panasonic och andra tillverkare har visat upp transparenta bildskärmar tidigare men under CEATEC-mässan i japan demonstrerar företaget nu sin senaste prototyp. Vad som vid första anblick ser ut att vara en vanlig glasskiva eller ett fönsterglas kan med en knapptryckning förvandlas till en fullt fungerande TV.

I Panasonics demonstration extrknäcker den osynliga TV:n som ett kabinettglas för en möbel och kan skjutas fram och tillbaka. Enligt uppgifter ska glasskärmen använda sig av OLED-teknik som integrerats i glasskivan.

Panasonic sägs förbättrat bildkvalitén på sin transparenta TV en hel del sedan de första prototyperna. Enligt engadget ska det vara svårt att vid första anblick se någon direkt skillnad mot en traditionellt TV-bild samtidigt som den i nästa ögonblick förvandlas till en helt transparent glasskiva.

Panasonics osynliga TV kommer dock inte dyka upp på marknaden inom någon snar framtid, troligast inte förrän tidigast om 3 år. Vad prislappen då landar på är också högst oklart.

https://www.nordichardware.se/test/displays/ihoprullade-tv-apparater-och-gigantiska-spelskaermar-vi-skadar-framtidens-skaermteknik-hos-lg-display.html

TV-apparater på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
samGambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Trippat, verkligen vad man förväntar sig från en scifi film.

sam
Medlem
sam

Ser ut som att dom vill att man ska använda något liknande en ball mikrovågsugn för att tillreda sitt kött? Inte övertygad på den.