Small preview imagePlasma-TV och LCD-TV är fortfarande i vild fajt om marknadsandelarna på plattTV-marknaden och teknikerna har olika för- och nackdelar. LCD-tekniken har en fördel i att man lättare kan komma upp i höga upplösningar även med mindre bildpaneler, något som länge varit ett problem för Plasma-tekniken. Nu verkar det dock som att Panasonic kan vara på väg att eliminera denna brist i Plasma-tekniken då man den 27 april ska lansera nya Plasma-TV apparater i Japan. En av de största nyheterna är en 42-tum Plasma-TV med full HDTV-upplösning, det vill säga 1920×1080 bildpunkter. Det ska vara den första 42-tum Plasma-TVn på marknaden som erbjuder denna upplösning, som tidigare endast gått att finna i modeller på 50-tum eller större.

Matsushita som är tillverkaren bakom Panasonic-märket har för närvarande en tredjedel av den globala Plasma-TV marknaden men det finns redan långt gånga planer på att utvidga verksamheten.


Matsushita also plans to spend $2.4 billion to build the world’s largest plasma display factory, doubling the capacity of its existing plants, including the one due to come on line this summer.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid