Small preview imageEn av de få smarta mobiltelefoner som ser ut att kunna ta upp kampen med iPhone 3G S på konsumentmarknaden är Palm Pre som med sitt nya webOS kunnat visa svagheter även i Apples senaste mobiltelefon. Palm Pre använder sig av en snarlik hårdvaruplattform som Apples senate iPhone, bland annat en Cortex A8 baserad processor och en liknande grafikkrets. Palm Pre är fortfarande inte en lika välputsad produkt som iPhone blivit under åren men i de tester som dykt upp finns det flera fördelar mot Apples motsvarighet, bland annat bättre multitasking och chatfunktioner.

Nu har Palm avslöjat att den nya telefonen ska lanseras även i Europa under 2009, hittills är det bara i USA man kan få tag på en Palm Pre. Man börjar med länderna, Storbritannien, Irland, Tyskland och Spanien och man lovar att telefonerna ska vara tillgänglig i tid till semestern (läs: innan julhandeln). Operatören O2 som ska bära telefonen i de tre första länderna kan vara lite snabbare ute än den spanska operatören Movistar, om vi tyder Palms pressmeddelande rätt. Vilket skulle betyda en lansering runt oktober.


När vi kan få ta del av Palm Pre i Sverige återstår att se, men Palm har redan hunnit uppdatera telefonens operativsystem ett flertal gånger sedan lanseringen så plattformen hinner i alla fall mogna mer för var dag som går, samtidigt som Apple får mer tid på sig att övertyga sina skandinaviska kunder.


Priser på den europeiska telefonen är ännu oklart, men vi kan nog räkna med att det blir märkbart lägre än priset på iPhone 3G S. Läs mer om Palm Pre i pressmeddelandet.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid