På 90 sekunder: Philips 901F OLED-TV med Ambilight

Philips OLED-TV har organiska pixlar och stöd för Ambilight

1

Philips lanserar sin första OLED-TV som lockar med med Ambilight och en kraftfull bildprocessor. Vi sammanfattar vad du behöver veta på 90 sekunder.

Philips 901F är en OLED-TV på 55 tum som använder en 4K OLED-panel tillverkad av LG Display. Philips första OLED-TV delar därmed många egenskaper med LG:s modeller på marknaden som dess omätbara svärta med helt nedsläckningsbara organiska pixlar. Philips OLED-TV är certifierad för Ultrahd Premium med stöd för high dynamic range och standarden HDR 10 samt brett färgomfång.

TV:n har en maximal ljusstyrka på 540 nits, vilket tillverkaren menar är snäppet högre än vad LG presterar med samma panel. Philips hävdar även att företagets fyrkärniga bildprocessor ska vara kraftfullare än paneltillverkarens egna och vara kapabel att ytterligare förbättra kontrast och färgåtergivning. TV:n är likt andra OLED-apparater väldigt tunn medan en silverfärgad soundbar på 30 watt med 6.1-kanalsljud ger 901F en karaktäristisk design.

På baksidan av TV:n sitter tre ljusdiodlister som lyser i färger som matchar vad som visas på TV:n. Philips Ambilight-teknik ger enligt vissa upplevelsen av en större bild och minskar ansträngningen för dina ögon, medan andra menar att tekniken tar fokus från den riktiga bildupplevelsen.

901F använder sig av Android OS som operativsystem med stöd för mängder av appar och spel. TV:n skeppas även med en fjärrkontroll som på baksidan huserar ett QWERTY-tangentbord och tillverkare sätter riktpriset till 3 500 euro inför säljstarten under fjärde kvartalet. Philips avslöjar även att en 65-tums modell ska lanseras i mitten av 2017.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
4K 120fps Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
4K 120fps
Gäst
4K 120fps

ropen skalla mer 4K till alla. Framtiden är 4K tv och den måste fungera bra att koppla till datorn. Minst 100hz måste den klara. Skriv mer om gaming med tv och 4k i hög bildfrekvens. Grafikkort kommer som klarar mer än 100hz i 4k, något år till så är vi där. Dagens tv sändningar är skit, för låg bildfrekvens, tv apparaterna kan fejka fram bilder men det är bara dåligt enligt min erfarenhet, värdelös teknik. Har stängt av det i min tv. Den enda lösningen som kan fungera är att sända med högre bildfrekvens. Målet måste vara 55-75 tum 4K… Läs hela »