Small preview image

Intel hade förhoppningar om att deras moderkortspartners skulle kunna tajma sin lansering av P55-baserade LGA1156-moderkort med de nya lagringsstandarderna USB 3.0 samt SATA 6Gbps. Tyvärr grusades dessa planer men nu verkar det som att flera tillverkare gör sig redo för att lansera nästa generation av Intel P55-baserade moderkort. Denna gång med stöd för de nya standarderna, trots att LGA1156-plattformen inte funnits på marknaden mer än tre veckor.



Flera tillverkare erbjuder redan idag ett tiotal olika modeller av P55-baserade moderkort och inom en ganska snar framtid kan vi alltså räkna med ytterligare modeller. Flera tillverkare har redan börjat lansera PCIe-baserade expansionskort med stöd för USB 3.0 men med största sannolikhet vill de flesta även få med standarderna i de hårda specifikationerna för sina moderkort.


Som konsumenter ser vi gärna mer framtidssäkra moderkort på butikshyllorna men då det redan finns förvillande många P55-baserade kort på marknaden börjar det nästan bli lite väl mycket av det goda. Hur tillverkarna själva väljer att hantera detta återstår att se.



ASUS P7P55 Premium är ett av de få korten som redan stödjer SATA 6Gbps


Källa: Fudzilla

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid