Professionella överklockare har lyckats pressa klockfrekvenserna hos AMD:s purfärska Ryzen 7 2700X till 6,0 gigahertz på processorns alla kärnor.

I början av veckan sattes ett överklockningsrekord för AMD:s Ryzen 7 2700X-processor där klockfrekvensen pressades till 5,88 gigahertz (GHz) på alla kärnor. Ett rekord som innan veckans slut har slagits.

Överklockarna Der8auer och Neo fick chansen att resa till Asus högkvarter i Taiwan för en överklockningssession. Med en uppsättning av andra generationens Ryzen-processorer från AMD och ett överflöd av flytande kväve fick överklockarna fram imponerande resultat.

Då det var Asus som samordnade kalaset var det företagets flaggskeppsmoderkort ROG Crosshair VII Hero som användes vid överklockningen. Resultatet blev 6,0 gigahertz på alla åtta processorkärnor vid 1.85 Volt (V).

Inte nog med att Der8auer och Neo lyckades sätta ett nytt rekord för AMD:s senaste processorer, även ett par prestandarekord satta av Skylake-X-processorer från Intel bräcktes.

Överklockarna satte en Ryzen 7 2700X överklockad till 5,7 GHz vid 1.550 V genom en rad testsviter. I några av dessa lyckades processorn kamma hem en högre poäng än Intels 8-kärniga motsvarighet för X299-plattformen.

En mer detaljerad genomgång av Der8auer och Neos överklockningsäventyr med Ryzen 7 2700X kan fås visa överklockarens egna video här nedanför:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Wow!