Även om AMD inte innehar prestandatronen på marknaden så är deras processorer bra på att nå riktigt höga frekvenser vid extrem överklockning. Strax efter att överklockaren alvinkenzo fick upp en A10-5800K i 7 384 megahertz har han lyckats skrämma upp processorn ytterligare till 7 422 megahertz.

AMD Trinity visade sig inte ha särskilt hög överklockningspotential på med traditionell luftkylning men med flytande kväve till hjälp är det andra bullar. Med ett MSI FM2-A85XA-G65 till sin hjälp lyckades alvinkenzo få upp en A10-5800K till 7 422 megahertz vilket i skrivande stund är världsrekordet för den purfärska plattformen. MSI FM2-A85XA-G65 är klassad enligt MSI:s standard Military Class III som bland annat innebär renare strömmatning till processorn.

MSI_A10-5800K_overclock

Även den dedikerade PLL-kretsen på moderkortet ska vara en bidragande faktor till att få upp processorns basfrekvens till respektabla 119,71 megahertz medan multiplierna kom upp i x62. Vi har läst på andra entusiastforum att ett moderkorts dedikerade PLL-krets, även kallad klockgenerator, är viktigt för att uppnå resultat som dessa. Valet av moderkort är alltså viktigt för den som funderar på att överklocka AMD:s senaste processor. I alla fall med mer extrema medel.

MSI_FM2-A85XA-G65


Relaterade artiklar:

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MorkulThe MuttMarquzz-Tjalve-Viking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

snabbt men hamnar för mig i avdelningen,
bryr mig inte 😕
Vad en annan vill ha är 5.5ghz med luft/vattenkylt 24/7.
🙂

Marquzz
Medlem
Marquzz

Roligt. Men som sagt, det är intressantare vad den gör med med luft-/vattenkylning. Min i5:a gör med lätthet 4800 MHz på luft med behaglig vcore.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Håller med Flopper. Man vill ju ha en klockning som man kan köra 24/7

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Minnen i 2666mhz och sen lite 3D benchning med IGP kanske? 🙂

The Mutt
Medlem
The Mutt

Fan va alla är tråkiga! Konstigt att SMPC går i graven när alla ser ner på överklockningsrekord, att klocka en 2500k eller 2600k till 4.8ghz kan alla som har ett finger och en halv hjärna men att få ut det sista kräver mycket mer.

Kollar ni på division 7 fotboll också för att där skulle ni själva kunna spela?

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”The Mutt”]Fan va alla är tråkiga! Konstigt att SMPC går i graven när alla ser ner på överklockningsrekord, att klocka en 2500k eller 2600k till 4.8ghz kan alla som har ett finger och en halv hjärna men att få ut det sista kräver mycket mer. Kollar ni på division 7 fotboll också för att där skulle ni själva kunna spela?[/quote] Det tråkiga i detta fall är att den bara går högt med kväve. Jag tycker det är mycket roligare om en processor går högt på luft och kväve, som t.ex. Intels processorer 🙂 Dessutom så presterar ju inte Trinity… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”The Mutt”]Fan va alla är tråkiga! Konstigt att SMPC går i graven när alla ser ner på överklockningsrekord, att klocka en 2500k eller 2600k till 4.8ghz kan alla som har ett finger och en halv hjärna men att få ut det sista kräver mycket mer. Kollar ni på division 7 fotboll också för att där skulle ni själva kunna spela?[/quote] För 5 – 10 år sedan tog man en CPU och klockade skiten ur den för att få bästa möjliga prestanda. Nu för tiden tar man en CPU stänger av allt som inte behövs till och med kärnor/moduler och… Läs hela »

The Mutt
Medlem
The Mutt

[quote name=”Morkul”][quote name=”The Mutt”]Fan va alla är tråkiga! Konstigt att SMPC går i graven när alla ser ner på överklockningsrekord, att klocka en 2500k eller 2600k till 4.8ghz kan alla som har ett finger och en halv hjärna men att få ut det sista kräver mycket mer. Kollar ni på division 7 fotboll också för att där skulle ni själva kunna spela?[/quote] För 5 – 10 år sedan tog man en CPU och klockade skiten ur den för att få bästa möjliga prestanda. Nu för tiden tar man en CPU stänger av allt som inte behövs till och med kärnor/moduler… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”The Mutt”]Det är ju bara en aspekt och den som det tyvärr rapporteras mest om här på ab nh. Det är bara att acceptera att vissa gillar leta efter det som gör att man kan pressa ut det sista ur det man har, andra vill ha lagom. ;-)[/quote] Det är ju just det som var min poäng, denna typ av klockning pressar man inte ut någonting! Slå på samtliga kärnor/moduler och kör på lägre klock och du får ut mer och kan där mer pressa ut det allra sista som CPUn har att ge. [quote]För 5-10år sen så var… Läs hela »

The Mutt
Medlem
The Mutt

[quote name=”Morkul”][quote name=”The Mutt”]Det är ju bara en aspekt och den som det tyvärr rapporteras mest om här på ab nh. Det är bara att acceptera att vissa gillar leta efter det som gör att man kan pressa ut det sista ur det man har, andra vill ha lagom. ;-)[/quote] Det är ju just det som var min poäng, denna typ av klockning pressar man inte ut någonting! Slå på samtliga kärnor/moduler och kör på lägre klock och du får ut mer och kan där mer pressa ut det allra sista som CPUn har att ge. [quote]För 5-10år sen så… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”The Mutt”]Jag tror du missar min poäng i den första frågan, Frekvens är bara en del av överklockningen. Man kan mäta överklockningen på fler sätt tex wPrime eller 3Dmark för att nämna några där man använder alla kärnor. [/quote] Nää då jag missar ingen poäng, eller snarare du missar min poäng 😉 Att mäta överklockning med wPrime eller 3DMark och liknande är ett utmärkt sätt att mäta beräkningsprestanda eller grafikprestanda. [quote]Som sagt vissa gillar att ha en bil att köra till och från jobbet i och vissa vill pressa sin bil på bana. ;)[/quote] Riktigt dålig liknelse.Att köra bil… Läs hela »