Small preview image

EVGA Classified SR-2 blev det slutgiltiga namnet på ett av de mer extrema entusiastmoderkort vi sett hittills. Moderkortet har med Intels serverklassade 5520 styrkrets stöd för inte mindre än två stycken LGA 1366 processorer och även om Intels Core i7 980X Extreme Edition inte går att använda i en dubbeluppsättning ser vi stöd för den nya Xeon 5600-familjen, servermotsvarigheten av Gulftown vilket ger upp till 12 processorkärnor och stöd för 24 trådar.



Vi har redan sett vad EVGAs monstermoderkort kan göra i händerna på entusiaster och namnet som står för ”Super Record 2” borde vara ganska passande. Produktnamnet är EVGA 270-WS-W555-A1 och förutom detta finns det andra saker en potentiel köpare ska vara medveten om. Moderkortet kräver ett extremt stort chassi med plats för nio expansionsplatser (HPTX formfaktor) och har ett pris på motsvarande 5000 svensk kronor (600 USD).


Men för de pengarna får man ett unikt moderkort med stöd för Quad SLI, sju PCIe x16 platser, 48GB DDR3-minne, SATA 6Gbps, USB 3.0 och enorma prestandapotential.



EVGA avslöjar även att man ska lansera ett specialutvecklat SR-2 nätaggregat som med en effekt på 1200W (max 1500W) ska vara rätt följeslagare för detta extrema moderkort. Mer detaljer kring sitt nätaggregat väntas EVGA avslöja inom kort.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid