Det svenska överklockaresset Jon ”elmor” Sandström följer upp sin seger i SMPC2010 genom att plocka nya skalper på den internationella överklockningsscenen. Under helgen har elmor tillsammans med kinc nått ett nytt världsrekord i 3DMark Vantage Performance, detta med en friskt överklockad Intel Core i7-990X CPU och ett rekordsnabbt ASUS GTX580 Direct CU II.

Intels nya processorflaggskepp arbetar med en standardfrekvens på 3,46 GHz men har med hjälp av flytande kväve pressats till hissnande 6 139 MHz och grafikkortet från ASUS fortsätter att visa vilka potential som finns i NVIDIA:s GF110 GPU. Även ASUS GeForce GTX 580 Direct CU II fick en ordentligt dos LN2 under överklockningarna och klockfrekvenserna landade slutligen på imponerande 1 504 MHz GPU samt 5 012 MHz minne.

Elmor och Kinc som under helgen utövat överklockning i ASUS lokaler nådde ett slutresultat på P45819 i 3DMark Vantage Performance, vilket är ett förkrossande världsrekord sett till resultat med en ensam GPU.

vantage

Vår egen Jonas Klar och NHTV har varit på plats under överklockningshelgen och förhoppningsvis kan vi ta er bakom kulisserna här framöver. Tills dess ett lyfter vi på hatten för elmor och kinc som återigen stått för mycket imponerande överklockning.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid