Världsrekordet som AMD tog ihop med en grupp kända överklockningsprofiler fick inte vara länge, utan det är redan bräckt – med kväve. Trots att AMD använde sig av flytande helium, så lyckades Andre Yang ta sig förbi det tidigare rekordet och lägger sig på 8 461 MHz.

AMD gjorde saken officiella den 19:e september att man tagit ett nytt världsrekord i överklockning där man överträffade Intels gamla Cedar Mill-processor. Processorn som användes var deras senaste FX-8150 där man tog 8 429 MHz, som ska hamna i nästa upplaga av Guiness World Records.

Men AMD:s egna världsrekord som togs med det väldigt exotiska medlet flytande helium fick inte kvarstå länge. Överklockaren Andre Yang, har nu med flytande kväve som kylningsmedium knuffat ned AMD själva från sin första placering, med en imponerande klockfrekvens på 8 461 MHz.

8461mhz

Medan Bulldozer och FX-serien misslyckades att imponera på konsumentmarknaden med sina åtta kärnor som byggs på en världsledande tillverkningsprocess, så blev den oavsett snabbt populär bland överklockare. Har man bara tillgång till flytande kväve så är 8 GHz någonting som är inom räckhåll, och tydligen även chansen att bli världsetta. Vi ser med spänning fram emot nästa världsrekord på 8,5 GHz och uppåt?

Relaterade nyheter:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedTempelAster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Aster
Medlem
Aster

Vågar man hoppas på 9 Ghz med B3 stepping ? 🙂

Anton Karmehed
Admin

Någon gång ska vi väl få se en 10 GHz x86 CPU tycker man. Bara att pumpa vidare! 🙂

Aster
Medlem
Aster

[quote name=”Anton Karmehed”]Någon gång ska vi väl få se en 10 GHz x86 CPU tycker man. Bara att pumpa vidare! :)[/quote]

Japp skulle vara riktigt kul att se 🙂

Men vart nog lite för exhalterad där med 9ghz.
Det Viktigaste för AMD nu är att få ner förbrukningen i 4-5ghz regionen vilket faktiskt skulle få processorn att bli något som man kan tänkas ha i sin egen rigg.

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”Aster”][quote name=”Anton Karmehed”]Någon gång ska vi väl få se en 10 GHz x86 CPU tycker man. Bara att pumpa vidare! :)[/quote]

Japp skulle vara riktigt kul att se 🙂

Men vart nog lite för exhalterad där med 9ghz.
Det Viktigaste för AMD nu är att få ner förbrukningen i 4-5ghz regionen vilket faktiskt skulle få processorn att bli något som man kan tänkas ha i sin egen rigg.[/quote]

Jepp. Med tanke på att det är en 4kärnig cpu med avancerad HT så borde den inte dra så sjukt mycket som den gör. ½erad förbrukning och den är med i matchen igen.

Anton Karmehed
Admin

Jo problemet är att man sitter på en jäkla massa transistorer att göda med spänning, oavsett hur man vänder r*ven. Men helt klart bör man kunna sänka den typiska förbrukningen ganska rejält. Det skulle göra mycket för helhetsintrycket.