Vad som hävdas vara ett dokument inifrån MSI som ska ha läckt ut menar att ett stort antal RTX 3090-enheter ska ha stulits. Det totala priset för stöldgodset spekuleras sträcka sig upp mot 336 000 dollar.

Den rådande hårdvarubristen är något många har känt av. Denna ser inte ut att lätta på ett par månader och nu kan ytterligare ett slag ha delats ut mot tillgången av grafikkort. En rapport som påstås vara ett dokument inifrån tillverkaren MSI hävdar att ett stort antal RTX 3090-enheter ska ha stulits.

Stölden ska ha skett vid en MSI-fabrik i Kina någon gång sent förra veckan. Det dokument som påstås komma från MSI nämner ingen specifik siffra när det kommer till mängden enheter som ska ha stulits. Däremot spekulerar kinesiska nyhetskällor i att det rör sig om produkter värda ungefär 336 000 dollar. Utifrån riktpriserna för olika upplagor av RTX 3090 menar hemsidan Ars Technica att det kan handla om runt 224 grafikkort som hamnat på villovägar.

Ovanstående bild är det så kallade MSI-dokumentet som sedan maskinöversatts till engelska av Ars Technica. MSI uppges ha utlyst en hittelön på 100 000 yuan till den som tillgodoser tillverkaren med information som leder till att fallet blir löst.

I skrivande stund har tillverkaren inte gett något officiellt uttalande kring incidenten. Således bör stölden tas med en nypa salt till dess att händelsen bekräftas eller visar sig vara påhittad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid