Big O med PC och spelkonsol i samma chassi nu lanserad

För den som inte kan bestämma sig.

0

Diskussionen om huruvida PC eller spelkonsoler är det bästa sättet att avnjuta speltitlar är nästan lika gammal som själva universum, Origin PC försöker lösa detta genom att lansera ”Big O” där en kraftfull PC och en spelkonsol tryckts in i ett och samma datorchassi.

Corsair-ägda datorbyggarstudion Origin PC har under tidigare mässor visats upp som en ren konceptprodukt. Dessa koncept har till exempel innehållit en PC samt en drös spelkonsoler i form av ett Playstation, Xbox samt ett Nintendo Switch i ett och samma chassi.

Nu har det dock blivit dags för produkten att faktiskt säljstartas. Det blir däremot inte lika extremt som de tidigare konceptmodellerna. Medans det fortfarande rör sig om en PC inuti ett datorchassi blir det ”bara” en ensam spelkonsol som kommer få göra den sällskap inuti lådan.

Kunder kommer att kunna anpassa de komponenter som utgörs PC-delen av Big O. Allt från en Ryzen 5-processor tillsammans med ett Geforce GTX 1660 Ti upp till komponenter som ett Titan RTX-grafikkort för den med lite högre prestandakrav. Sett till spelkonsoler kommer Big O att kunna skeppas med antingen ett Playstation 4 Pro eller ett Xbox One S All Digital.

Anledningen till att spelkonsolen från Microsoft blir steget under sett till prestandaklass jämfört med Playstation-konsolen är helt enkelt att det är den enda Xbox-konsol som kan användas i ett bygge som detta. Konsoler som Xbox One X fungerar inte alls utan sin optiska läsare, en komponent som Origin PC fått göra sig av med i Big O. Således är det endast Xbox One S All Digital som är ett möjligt val.

Både PC och spelkonsol i Big O vattenkyls. Processorenheten i PC-delen är vattenkyld medans grafikkortet kommer med sin ordinarie luftkylare. Hos spelkonsolen är det samma visa dock kommer dess processorer med integrerade grafikkretsar. Något som bör leda till ett markant tystare system än vad Xbox One S och Playstation 4 är från början.

Big O och framtidens spelkonsoler

Då både Microsoft och Sony förväntas lansera nästa generations spelkonsoler framåt slutet av år 2020 undrar säkert många varför man skulle köpa ett system som Big O nu. Origin PC har sagt att man tänker göra sitt bästa för att göra dessa kommande spelkonsoler kompatibla med system som Big O. Visar det sig vara möjligt kommer kunder kunna skicka in sina system, betala för endast konsolen och få arbetet med att byta ut konsolen mot en nyare generation utfört utan kostnad.

Den tråkiga biten är däremot att Big O inte kommer att lanseras någonstans i närheten av Sverige. Origin PC är baserade i USA och det är tyvärr där som deras hybridbygge kommer att hålla sig.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid