Small preview image

Optimus är namnet på det tangentbord som blev världskändis bara över en natt. Optimus var och är än så länge bara ett designkoncept men vilket koncept sedan. Tangentbordets knappar är alla små OLED-displayer som gör det möjligt att själv ändra budskap och utseende på sina tangenter. Det gör oanade möjligheter för dem som ofta använder sitt tangentbord till olika applikationer. Optimus väntas dyka upp i slutet av 2006 men inom någon månad kommer man kunna investera i vad som kan ses som dess avkomma, Optimus mini. Optimus mini är ett tangentbord, rättare sagt tangentsats, med tre knappar. De tre knapparna är har varsin OLED-display på 96×96 pixlar som kan visa upp till 5 bilder i sekunden.



Optimus mini ska både kunna programmeras efter egna önskemål och automatiskt styras av vilka program man använder. Allt från snabbknappar för sparning i spel till bildspel är funktioner som de tre knapparna kan anta. Optimus mini finns att förbeställa tills den 2 april till en nätt kostnad av 100$, efter detta datum kommer priset vara högre enligt Art Lebedev innan de lanseras den 15 maj.



Optimus mini ser onekligen ut att vara en riktig statuspryl men är det något vi oroar oss för så är det priset på ”fullstorlekstangentbordet” Optimus. Då mini-modellen med tre knappar kostar 100$ vågar vi inte tänka på vad ett tangentbord med över 100 tangenter skulle kosta.


:: Läs mer om Optimus mini

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid