Valves operativsystem Steam OS är ännu långt från färdigt, och ett stort önskemål bland de som testat betaversionen är tillskottet av en mediaspelare som är åtkomlig via Steam-gränssnittet. Nu ger Valve svar på tal med en inbyggd musikspelare, men ännu får inte alla användare testa.

Steam OS bygger på Debian i grunden, så för den som vill är det inga problem att själv lägga in en musikspelare i operativsystemets skrivbordsläge. Däremot är skrivbordsläget något av en sekundär funktion, och tanken från Valves sida är att den gemene användaren inte ska behöva lämna Steam-gränssnittet – där det helt saknas mediafunktioner.

music_player_overlay

Nu testar Valve en musikspelarfunktion för Steam OS som är åtkomligt via Big Picture-gränssnittet och Steam-menyerna under spelsessioner. Spelaren kan spela upp lokalt lagrad musik, så för den som lagt in stöd för samba eller liknande protokoll ska det troligen inte vara några problem att rikta spelaren mot en NAS-server eller en delad mapp från en annan dator.

Däremot är inte spelaren tillgänlig för alla, utan testare väljs slumpmässigt från Steam Community. I sinom tid ska den rullas ut som en allmän funktion, både i Steam OS och den vanliga Steam-klienten, men vill du ha chansen att testa den nya funktionen innan dess rekommenderar vi att du tar en titt på Valves forum kring Steam OS.

Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid