Windows 8.1 kommer inom kort få en uppdatering med allehanda justeringar, inte minst för användare som brukar mus och tangentbord snarare än en pekskärm. Ordinarie lanseringsdatum är den 8 april, men Microsoft har råkat läcka uppdateringen via företagets tjänst Windows Update.

Med Windows 8.1 Update 1 kommer en rad uppdateringar som inte är stora nog för att utgöra ett nytt versionsnummer, men som än dock kan bli väldigt märkbara för många användare. Exempelvis vill Microsoft göra sitt operativsystem lite mer användarvänligt för de som inte använder pekskärmar, bland annat genom att lägga in fler högerklicksmenyer i skrivbordsläget, och automatiskt ha Windows Media Player och Windows Photo Viewer som standardapplikationer för media när en pekskärm inte är ansluten.

Genom uppdateringen kommer Microsoft Skydrive även få ett genomgående namnbyte till Onedrive efter Microsofts varumarkesdispyt med brittiska British Sky Broadcasting. Ett välkommet tillskott för alla användare är en avstängningsknapp på startskärmen som är enklare att komma åt än den tidigare lösningen.

Uppdateringen ska lanseras officiellt den 8 april, tydligen har Microsoft råkat släppa lös mjukvaran i förväg. Den ska gå att hämta genom Windows Update redan idag, vilket dock kräver en justering i registret. Den som är otålig kan också ladda ner uppdateringen manuellt och en länk finns här nedan. Vi vill dock poängtera att installationen sker på egen risk tills vidare.

Källa: My Digital Life


Relaterade artiklar

Annons

6
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
FlyfishermanTrollkarlen från Ozthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Den där bakgrundsbilden som ni använder i bilden till nyheten, är det något jag möjligtvis skulle kunna få tag på? 🙂

Flyfisherman
Medlem

Med tanke på tidigare problem för många användare när det gäller uppgradering från Windows 8 till Windows 8.1 så är det ett gott råd att se till att göra en säkerhetskopia (backup) av hela systemet innan man ger sig i kast med denna uppdatering, även om den inte klassas som uppgradering så vill jag nog i alla fall rekommendera detta och även se till att alla övriga uppdateringar via Windows update är gjorda [u]innan[/u].

Personligen skulle jag ha väntat till efter tisdag (Microsoft släpper alltid nya uppdateringar sen svensk tid 2:a tisdagen varje månad) och då kört Windows update.

Mvh 😉

Flyfisherman
Medlem

Jag kan meddela att alla KB utom dom två första som krävs för 8.1 Update 1 har plockats bort av Microsoft från deras servrar och därmed fungerar varken registerhack eller direktnedladdning.

KB2919442: 32-Bit – 64-Bit – ARM

*KB2939087: 32-Bit – 64-Bit – ARM

KB2919355: 32-Bit – 64-Bit – ARM

KB2932046: 32-Bit – 64-Bit – ARM

*KB2938439: 32-Bit – 64-Bit – ARM

KB2937592: 32-Bit – 64-Bit – ARM

Det blir att vänta tills uppdateringen är officiellt släppt vilket också naturligtvis är det absolut bästa.

Själv hade jag tänkt testa detta på en virtuell maskin med VMware Player…
Mvh 😆

Trollkarlen från Oz
Gäst
Trollkarlen från Oz

Och alla vi som kör t.ex. Classic Shell eller andra tredjepartsprogram för att få ett W7 liknande gränssnitt. Ska man avinstallera dessa innan update?

Flyfisherman
Medlem

[quote name=”Trollkarlen från Oz”]Och alla vi som kör t.ex. Classic Shell eller andra tredjepartsprogram för att få ett W7 liknande gränssnitt. Ska man avinstallera dessa innan update?[/quote]Utan att ha torrt på fötterna när det gäller just detta fall, så [i]kan[/i] det vara klokt att göra detta eftersom dessa 3:e partsprogram kanske inte nödvändigtvis är 100% kompatibla eller att dess funktioner kan krocka med vissa ändringar som Microsoft gjort i denna nya, rätt kraftiga uppdatering som trots allt väger in på c:a 700MB.Efteråt kan man ju prova återinstallera dessa om man tycker sig behöva dom. Men som sagt, jag rekommenderar att… Läs hela »

Medlem
Daniel Bagge

[quote name=”Trollkarlen från Oz”]Och alla vi som kör t.ex. Classic Shell eller andra tredjepartsprogram för att få ett W7 liknande gränssnitt. Ska man avinstallera dessa innan update?[/quote]

Tänkte precis säga att Classic Shell och likande program har redan löst Windows 8:ans alla problem för desktop-användare. Startscreen borde av avstängd som default om en pekskärm inte känns av.