windows_9_screen

Nästa stora version av Windows, som förväntas få namnet Windows 9, bör inte lanseras förrän nästa år. Nu har dock vad som påstås vara tidiga bilder från operativsystemet ha hittat ut på internet. I bilderna kan vi ana en uppdaterad, mer genomskinlig design och en ny startmeny.

Microsoft har redan lovat att den klassiska startmenyn kommer återintroduceras i en kommande uppdatering till Windows 8.1 och existera i harmoni med den omtvistade startskärmen. Vi vet dock också att Microsoft redan jobbar för fullt på Windows 9, med en förväntad lansering under 2015.

Windows-9-screenshots-start-menu-_2

Den kinesiska sidan Pcbeta har nu kommit över vad som ser ut att vara tidiga bilder från det nya operativsystemet. Kanske den mest slående nyheten i bilderna är en uppdaterad design som ser ut att vara en hybrid mellan Aero-stilen från Windows Vista och Windows 7 samt Modern UI-stilen från Windows 8 och 8.1. Menyer och paneler har nu en genomskinlig design, med samma minimalistiska och kantiga tema som Modern UI.

Windows-9-screenshots-start-menu-_1

På bilderna syns även en mer traditionell startmeny som stämmer överens med vad som utlovats för uppdateringen till Windows 8.1. Dels finns de vanliga alternativen vi är vana att se i startmenyn på skrivbordet, men dessa har fått sällskap av Live Tiles från startskärmen.

Det går inte att bekräfta att bilderna är äkta, men de ser ut att vara i linje med vad vi hittills fått höra om Microsofts nya operativsystem. Om Windows 9 följer samma mönster som tidigare lanseringar bör vi inom en snar framtid få ta del av fler läckor, varpå vi bör kunna bekräfta om det faktiskt är genuina bilder eller om Microsoft har någonting helt annat i kikaren.

Källa: Pcbeta via Thinkcomputers


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz