Small preview image

Opera Dragonfly är ett nytt webbutvecklingsverktyg från det norska företaget Opera, som är bäst kända för sin webbläsare under samma namn. Dragonfly projektet dök först upp i januari i år men de exakta uppgifterna om mjukvarans natur avslöjades inte förrän tidigt i maj när den första alpha-versionen släpptes för allmänheten. Sedan dess har ett flertal versioner av mjukvaran lanserats och nu har man äntligen nått det andra alpha-stadiet.



Opera Dragonfly har varit under utveckling under mer än två år och Opera har lagt mycket resurser på att utveckla sitt webbutvecklingsverktyg, t.ex. genom att intervjua ledande webbutvecklare. Man har även lagt stor vikt vid att kunna felsöka webbapplikationer från andra inkopplade enheter.


Det andra Alpha-stadiet introducerar experimentriellt stöd för två av de mest efterfrågade funktionerna; stöd för editering och ett enkelfönsters-läge. Än så länge har det bara funnits stöd för CSS editering. Alpha 2 bjuder även på en felsökningsmeny, flera buggfixar och stabilitetsförbättringar.


Efter en välförtjänts semester ska huvudutvecklarna sedan sätta tänderna i Alpha 3-versionen, men tills dess kan man ta sig vidare till Opera.com och testa Dragonfly Alpha 2 RC.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments