Small preview image

OpenOffice.org är en av de populäraste samlingarna av kontorsprogram på PC-marknaden och en mycket stor anledning till detta är givetvis att OOo, som det också kallas, är helt gratis. Men dess stora erkännande kommer givetvis från egna meriter och det faktum att programsviten är mycket uppskattat rent funktionsmässigt. Under gårdagen lanserade OpenOffice.org sin senaste version av programsviten som innehåller Writer, Calc, Impress, Base, Draw och Math applikationerna. OpenOffice 3.0 kommer med flera stora nyheter jämfört med den tidigare 2.4.1 versionen.



Först och främst är det första gången OOo är helt Mac OS X kompatibelt och man har även fått med stöd för de allra flesta filformaten från Microsoft Office 2007. Man har även sett över användargränssnitten i programmen som förhoppningsvis närmar sig Office 2007 ytterligare i funktionalitet.


Intresset för OpenOffice 3.0 har dock varit så stort att deras hemsida blev överbelastad direkt efter lanseringen och i skrivande stund finns det bara ett par nerladdningslänkar på sidan, vilket ju räcker för dem som vill prova på det nya kontorsprogrampaktet.


:: Ladda ner OpenOffice 3.0

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid