AMD har beslutat att samtidigt som man försenar sin Llano APU kommer lanseringen av den första mobila Fusion-processorn att tidigareläggas. Ontario kommer att lanseras under fjärde kvartalet 2010 och ta integrerad DX11-grafik till bärbara datorer.

AMD meddelade i ett konferenssamtal att man flyttar fram lanseringen av sin första Application Processing Unit (APU) i Fusion-familjen till fjärde kvartalet 2010. Ontario kommer att debutera på den mobila marknaden med 40-nanometerteknik från TSMC medan man arbetar med Global Foundries för att få fart på sin 32nm SOI teknik och Llano.

AMD menar samtidigt att man ser större potential för sin Fusion-arkitektur på den mobila marknaden, något som låter klart vettigt med tanke på att processorarkitekturen i mångt och mycket är densamma som idag. Något som motiverar ett fokus på Ontario i första hand.

Based on strong customer demand and and accelerated engineering cycle, we now expect Ontario to be the first fusion APU we bring to market. We plan to ship Ontario APUs in the 4th quarter of this year – ahead of schedule. Customer systems based on Ontario are planned to be available early next year.

Ontario är utrustad med en integrerad DX11 GPU och ska kunna ta upp kampen med Intel Atom, där man borde vinna på knock-out i grafisk prestanda. Men hur kretsen presterar överlag är ännu svårt att sia om.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehed-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Vad?
Alla andra säger att det har tidigarelagts till Q4 2010 medan ni säger att det senarelagts till Q4 2010?

”AMD har beslutat att samtidigt som man försenar sin Llano APU kommer lanseringen av den första mobila Fusion-processorn att skjutas fram.”

Om ni påstår att den skjuts fram till Q4 så menar ni alltså att den ursprungligen skulle lanseras Q3 eller tidigare? Finns väl inga belägg för det påståendet?