Wildstar, spelet som förväntades bli en utmanare till Blizzards mastodont World of Warcraft kommer efter fyra år online att stängas ned för gott i november. Detsamma gäller spelets utvecklare Carbine Studios.

År 2014 lanserade spelutvecklaren Carbine Studios sitt onlinerollspel (MMORPG) Wildstar. Innan lanseringen talades det mycket om hur spelet hade potential att ta sig an Blizzards legendariska MMORPG World of Warcraft.

Wildstar njöt av ett högt spelarantal strax efter sin lansering. Siffran sjönk dock med en stadig takt och trots att spelet år 2015 blev gratis att införskaffa gick det tydligen inte att rädda.

Nu har Carbine Studios bekräftat att spelet tillsammans med studion kommer att stänga ned för gott den 28 november 2018. Spelare som använt riktiga pengar i spelets affär efter den 1 juli 2018 kommer att få sina köp återbetalade.

Från och med nu och fram till då den tjocka tanten sjunger för spelet kommer det att hållas en rad event för de spelare som fortfarande är kvar. Under den tid som är kvar kommer spelare att få dubbel mängd XP-poäng och de årliga event som hållits i spelet kring halloween samt spelets vinterfestival kommer att hållas som vanligt.

Dock är det nu spikat att den 28 november blir det dags att säga adjö till Wildstar och Carbine Studios för alltid. Mer information om vad som är planerat för spelet fram till nedstängningen går att hitta i studions officiella utlåtande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrik Lindman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik Lindman
Gäst
Fredrik Lindman

Hoppas dom släpper det fritt, såsom exempelvis phantasy star online blue burst. En rik galning är allt som krävs.