Onkyo breddar sin portfölj av påkostade ljudprodukter och lanserar den mobila musikspelaren Onkyo DP-X1 som ska leverera Hi-Fi-ljud i mobilt format.

Onkyo DP-X1 är på sikt en påkostad sammanslagning av MP3-spelare, Hi-Fi-ljudanläggning och en Android-telefon. Onkyo lanserar sin mobila musikspelare som en digital musikspelare för audiofiler där man i ett Ipod Touch-liknande format levererar påkostade ljudkretsar som dubbla ESS Sabre ES9018K2M DACs och Sabre 9601K förstärkare. DP-X1 kan tack vare dessa komponenter leverera en balanserad utsignal och ska med en stor 4,7 tums 720p-skärm göra det möjligt för musiklyssnare att få full kontroll på både musikbibliotek och ljudegenskaper.Onkyo-DP-X1-hi-res-digital-audio

Enheten drivs av Googles mobila Android-operativsystem och stödjer både Wifi samt Bluetooth. Enheten har tack vare sin välutvecklade Android 5.1.1-plattform stöd för mer eller mindre alla ljudformat på marknaden, MQA inkluderat, och spelar även upp video. Förutom avsaknaden av SIM-kortsläsare är enheten mycket lik just en Android-telefon om än i en musikspelar-anpassad design.

Förutom trådlös bluetooth-anslutning finns det en traditionell 3,5 millimetersanslutning för att ansluta hörlurar men även micro-USB samt en 2,5 millimeters balanserad TRRS-anslutning. Som sig bör kommer enheten med fysiska kontroller för volym, play, paus och reverse samt en rejäl volymratt på sidan.

Upp till 432GB lagringsutrymme

För att lagra okomprimerad musik i större mängder har det integrerade 32 gigabyte lagringsutrymmet kombinerats med dubbla microsdxc-läsare som hanterar varsitt minneskort på upp till 200 gigabyte. Vilket ger en total lagringskapacitet på 432GB.

Prislappen för Onkyo DP-X1 är dock ganska väl tilltagen och landar på 799 dollar på Amazon.com, motsvarande runt 8 000 kronor inklusive moms med svenska skatter och påslag.

Dedikerat portabelt ljud..
Hur viktig är mobil ljudkvalité för dig?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid