Det kinesiska företaget Oneplus har en ny smartphone på ingång. Oneplus X introduceras i dag med en glastäckt baksida och imponerande specifikationer med tanke på sitt pris. Nu räcker det med 2 550 kronor för Oneplus-entusiaster att få tag på en ny smartphone från den växande smartphonetillverkaren.

Det har bara gått ett och ett halvt år sedan Oneplus lanserade sin första smartphone och chockade branschen med en kompetent smartphone med ett lågt pris. Nu introduceras företagets tredje modell, Oneplus X. Till skillnad från företagets tidigare modeller är det inte marknadens flaggskepp som Oneplus X försöker konkurrera med. Nu är det marknadens mellersta segment som gäller.

Ny skärm – ny design

Oneplus X är lik Oneplus One och 2 på många sätt men skiljer sig också på flera sätt. Den största skillnaden mellan de olika modellerna är faktumet att Oneplus X är betydligt mindre. Både Oneplus One och 2 använder 5,5 tum skärmar medan Oneplus X har en fem tum skärm men samma Full HD-upplösning och använder nu AMOLED-teknik istället för LCD-teknik. Den mindre skärmen betyder att telefonen troligen är lättare att hålla i en hand. Greppet runt telefonen riskerar dock att försämras av att telefonens baksida täcks av glas, som kan vara halt på vissa smartphones. Glaset på telefonens baksida betyder troligen också att den nya modellen är lättare att göra sönder än sina föregångare.

Oneplus X officiell 2

Snapdragon 801 gör comeback

Innanför skalet har Oneplus X nästan exakt samma komponenter som Oneplus One. Det betyder att telefonen drivs av ett Qualcomm Snapdragon 801-chipset som visserligen börjar bli lite gammalt men som ändå bör kunna prestera relativt väl. Processorn får assistans av tre gigabyte arbetsminne, energi från ett batteri på 2 525 milliamperetimmar och tillgång till 16 gigabyte lagringsutrymme. För dig som tycker att 16 gigabyte låter lite för lite finns det också en microSD-kortläsare med stöd för upp till 128 gigabyte-kort.

Oneplus X skulle kunna beskrivas som en liten och billig Oneplus One. Telefonens komponenter, med undantag för skärm och batteri, är så gott som identiska med den drygt ett år gamla telefonen. Med det sagt är det svårt att se exakt vilka fördelar den nya modellen för med sig. För dig som gärna vill ha en mindre telefon kan Oneplus X kanske vara ett bra val men Oneplus One säljs just nu för bara 250 kronor mer, och då inkluderas 64 gigabyte lagringsutrymme istället för 16 gigabyte. Oneplus X och Oneplus One konkurrerar med andra ord i samma prisklass, vilket betyder att vilken modell som är faktiskt är bäst verkar falla på tycke och smak.

Lansering av Oneplus X sker den 5 november och prislappen kommer att ligga på 2 550 kronor för svenska konsumenter.

Specifikationer

Oneplus X officiell 3

Källa: Oneplus

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gruset Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gruset
Gäst
Gruset

Worth