Oneplus har en ny telefon på väg som sägs vara redo för lansering innan årets slut. Presentationen sker den 29 oktober men vi vill inte att vänta fram tills dess. Även om Oneplus har lyckats hålla locket på bättre än tidigare har vi sett flera detaljer läcka ut om den kommande modellen. Nu sammanfattar vi vad vi har hört hittills.

Oneplus 2 lanserades för bara ett par månader sedan men nu redan nu närma sig lanseringen av en ny modell. Oneplus X som modellen har kallats i flera rykten och som den kallades i ett pressmeddelande från Oneplus i morses, kommer att introduceras den 29 oktober. Företaget har inte bekräftat några detaljer om den kommande modellen men vi har sett både bilder och annan information läcka ut.

Simpel och platt design

Bilder från kinesiska myndigheter har visat en telefon med en ganska klassisk och stilren design. När vi ser den svarta varianten av modellen tänker vi på Huawei Honor 6 som har en liknande svart design med en halt platt baksida och gråa sidor.

Bilderna säger tyvärr inte mycket om telefonens specifikationer men flera rykten har pekat på att modellen kommer att vara billigare än Oneplus 2. Enligt vissa källor sägs telefonens skärm mäta fem tum på diagonalen och ha en upplösning på 1 920 x 1 080. Innanför dess sägs finnas 2 gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte lagringsutrymme och ett batteri på 3 000 milliamperetimmar. Vilken processor som driver telefonen är dock fortfarande oklart men alla tidigare modeller från Oneplus har drivits av Qualcomm-processorer så det är ingen orimlig gissning att telefonen använder en Snapdragon 615-processor eller möjligen ett äldre flaggskepps-chipset så som Snapdragon 801.

oneplus.0

3D Touch från Synaptics

Enligt en källa använder Oneplus X en ny pekskärmskomponent från Synaptics kallad S3708. Komponenten sägs ha stöd för att känna av hur hårt ett finger trycker på skärmen. Tekniken ska med andra ord ge Oneplus X möjlighet att använda ännu en dimension för att känna av hur användare interagerar med telefonens skärm.

Även om det finns gott om påståenden, spekulationer och rykten kring Oneplus X är det inte mycket av informationen ovan som kommer från pålitliga källor. Detta betyder att vi sitter i en ovanlig sits där vi helt enkelt inte har så mycket säker information inför introduktionen om två veckor. Med det sagt kommer vi sannolikt höra mer om den kommande modellen innan det faktiskt blir dags för presentation.

Källa: Oneplus, Android Authority

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid