oneplus_one

Oneplus grundades av Pete Lau, tidigare högt uppsatt inom konkurrenten Oppo, och nu har företaget visat upp vad de kallar för en ”flaggskeppsdödare”. Det rör sig om en telefon med en utbytbar baksida i cashewnöt, som döljer en rapp Snapdragon 801-processor och Android-varianten Cyanogenmod.

Oneplus One ser ut att bli en av de mest intressanta telefonmodellerna i år, med en kombination av en välkänd och kraftfull systemkrets och något mer utstickande val av material och mjukvara. På många sätt ser det ut att bli en entusiastinriktad motsvarighet till Motorola Moto X.

oneplusone_materials

Telefonen har en enkel, stilren design som bygger runt en 5,5 tum stor IPS-skärm med 1 920 x 1 080 pixlar och en ram i magnesium. Den är 8,9 millimeter tjock och väger 162 gram, och baksidan kommer finnas i en rad olika intressanta material. Telefonen kommer levereras med en vit baksida tillverkad med cashewnötter, som sedan kan bytas mot alternativ baksidor i bland annat bambu, kevlar eller jeanstyg.

oneplusone_back

Innanför skalet sitter en fyrkärnig Snapdragon 801 från Qualcomm med 3 gigabyte RAM, samma processor som vi hittar i andra flaggskeppstelefoner som Sony Xperia Z2 eller Samsung Galaxy S5. Till skillnad från dessa så kör inte Oneplus One bara Android med ett eget gränssnitt, utan istället Cyanogenmod, en modifierad ”fork” av Android som strävar mot att bli ett självständigt operativsystem. Det innebär att telefonen principiellt är kompatibel med vanlig Android-mjukvara, men att Google Play Store inte finns tillgänglig.

Bland de övriga finesserna hittar vi ett par stereohögtalare tillverkade i samarbete med JBL, och en kamera på 13 megapixlar. Dessutom vill Oneplus slå ett slag för prislappen – 299 dollar för en upplåst 16-gigabytesvariant, 50 dollar mindre än Google Nexus 5. 64-gigabytesversionen kostar i sin tur 349 dollar. I svenska priser ska det komma att motsvara 2 499 kronor respektive 2 849 kronor.

Oneplusone_front

Haken är att inte alla kommer få köpa telefonen, åtminstone inte inledelsevis. Istället är det en ”invite”-baserad process, där invites kommer delas ut bland annat över sociala medier framöver. De som sedan köpt telefonen kommer kunna bjuda in nya köpare.

Källa: Oneplus via The Verge

Relaterade artiklar

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Herr KongobedjornoellyJAAAAAA :D-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Momkie79
Gäst
Momkie79

Priset är redan satt och är 2499 kronor för 16GB-modellen och 2849 kronor för 64GB-varianten

Momkie79
Gäst
Momkie79

[quote name=”Momkie79″]Priset är redan satt och är 2499 kronor för 16GB-modellen och 2849 kronor för 64GB-varianten[/quote]

Källa: http://www.swedroid.se/oneplus-presenterar-one-nystartade-foretagets-forsta-smartphone/

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Ge mig en med 4,5″-4,7″ skärm och i övrigt identisk (kanske mindre batteri då), då köper jag en, två och tre stycken!!

JAAAAAA :D
Gäst
JAAAAAA :D

Jag inväntar tålamodigt telefonerna som är böjda, de enda på marknaden är:
– Nexus S (har haft, bäst någonsin, den lever än)
– LG G Flex (om serien fortsätter så är detta min nästa telefon)

Numera har jag världens kantigaste Xperia Z.

Jerry Johansson
Medlem
Jerry Johansson

Men, hur blir det för nötallergiker om den vita baksidan är gjord av cashewnötter!?

– ”Telefonen kommer levereras med en vit baksida tillverkad med cashewnötter”

bedjorno
Gäst
bedjorno

Enligt cnet kommer telefonen med Google Play och andra Google appar installerade, hade varit sådär annars.. http://www.cnet.com/products/oneplus-one/

Herr Kongo
Gäst
Herr Kongo

[quote name=”elly”]Men, hur blir det för nötallergiker om den vita baksidan är gjord av cashewnötter!?

– ”Telefonen kommer levereras med en vit baksida tillverkad med cashewnötter”[/quote]

Nötallergiker, är det sådana som röstar fi eller? 😛