Oneplus 2 har just presenterats som den lilla kinesiska smartphonetillverkarens senaste modell men redan nu är det snack om en ny modell från företaget. I en intervju med USA Today bekräftar i dag företagets VD att en ny modell väntas lanseras lagom till jul i år. Företaget kan inte bekräfta den kommande telefonens specifikationer men lovar att den lanseras i år.

Smartphonetillverkaren Oneplus har inte funnits på marknaden i mer än ett och ett halvt år men har redan lyckats skapa ett namn för sig självt. Företaget har gjort sig kända för sina högsegmentstelefoner som är betydligt billigare än många konkurrerande modeller. Företaget lanserade nyligen Oneplus 2 (bild) som sin andra modell någonsin men utlovar redan nu en ny modell.

I en intervju med USA Today får Oneplus:s VD Carl Pei frågan om företaget har några planer på att introducera ytterligare en smartphone senare i år. Svaret är förvånansvärt nog ja. Det ärnämligen sällan nya smartphones bekräftas i intervjuer av företagsledare.

”There’s going to be a second phone this year, before the end of the year. Hopefully for Christmas.

It may or may not be (higher spec’d than the OnePlus 2). When I saw the prototype for that phone I was like ’holy s— that’s going to be my daily driver’ but then when the OnePlus 2 production version came out it’s also super nice, so its really hard to decide now what to use.”, säger Carl Pei till USA Today,

Carl Pei bekräftar alltså inte vilka specifikationer den nya modellen kommer att ha eller hur den kommer att skilja sig från Oneplus 2 men det ser minst sagt ut som om vi inte har mer än ett halvår kvar innan en ny smartphone från Oneplus lanseras.

Oneplus_2_officiell_2

Carl Pei pratade inte mycket mer om den kommande modellen men besvarade bland annat kritik riktad mot företagets senaste modell, Oneplus 2. VD:n pratade bland annat om NFC, som saknas i den senaste modellen.

”I think the entire issue of NFC is overblown. Very few people are using NFC, so we cut it. It’s as simple as that.

I know that Android Pay is coming but all that is in the future. It (NFC) is going to gain widespread adoption in stores 12-18 months from now. By that time people will have moved on to the next device.”, säger Carl Pei till USA Today.

Det verkar alltså som om Carl Pei tror att NFC kommer att vara en viktig teknik för framtiden men att den inte är viktig i dagsläget. Kanske kan detta vara en av flera detaljer som skiljer företagets kommande modell från Oneplus 2?

Källa: USA Today

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Då kan man ju skippa 2 enligt deras logik, den är ju inte framtidssäker.