Nya detaljer om den kommande Android-telefonen Oneplus 2 avtäcks. På Reddit bekräftar tillverkaren att den kommande modellen kommer att säljas med ett 10 procent större batteri, trots att telefonen är mindre än sin föregångare. Detta kan ge längre batteritid eller balansera upp för en mer högupplöst skärm.

Är det någon smartphone som många pratar om just nu så är det Oneplus 2. Telefonen från det unga kinesiska företaget kommer att presenteras inom kort men visas bit för bit av företaget på sociala medier och i forum. Företagets strategi för att presentera sin produkt kan minst sagt beskrivas som utdragen då vi bara får veta ett fåtal detaljer varje vecka.

Från 3 000 til 3 300

I natt kom ytterligare en detalj från Oneplus. Nu vet vi att Oneplus 2 kommer att säljas med ett batteri på 3 300 milliamperetimmar. Detta betyder att batteriet i den kommande telefonen är 10 procent större än i Oneplus One (bild). Samtidigt lovar Oneplus att den nya modellen är mindre än sin föregångare, även om det är marginellt. Företaget har visserligen inte sagt något om den kommande modellens tjocklek men lägger man Oneplus One på Oneplus 2 täcker den övre modellen den undre till 100 procent. Oneplus har inte bekräftat hur stor telefonens skärm kommer att vara men rykten pekar på att den kommer vara lika stor som sin föregångare, 5,5 tum.

Större batteri ≠ längre batteritid

Det utökade batteriets kapacitet kan ge längre batteritid för den nya modellen men det är också möjligt att batteriet behövs för att driva telefonen på ett bra sätt. Innanför modellens skal finns ett Qualcomm Snapdragon 810-chipset som knappast är känt för att vara energisnålt och rykten pekar på att telefonens skärm har en högre upplösning och därmed kräver mer ström.

Oneplus 2 kommer som sagt presenteras inom kort, den 27 juli för att vara exakt. I nuläget vet vi att modellen kommer att kosta mindre än 450 dollar, ha fyra gigabyte arbetsminne, en ny version av Qualcomms Snapdragon 810-chipset, en USB Typ-C-kontakt och… ett batteri på 3 300 milliamperetimmar.

Källa: Reddit

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
odincoin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
odincoin
Gäst

Det jag tyvärr har märkt(LG G4) är att telefoner mer kraftfull SoC drar väldigt mycket stöm vud belastning, på min gamla mobil(desire HD överklockad till 1.5GHz) så stod skärmen för ca 90% (vid 50% ljusstyrka) medan motsvarande siffra föe min nya mobil är ca 50%.

Möjligt att det det blir bättre med garantibrytar-rom men tror jag skaffar extra batteri först(får ca 5 timmars skärmtid). Undervoltning av processorn hade nog kunnat hjälpa en hel del men först behöver det komma säkert root.

Medlem
Wargreymon

[quote name=”odincoin”]Det jag tyvärr har märkt(LG G4) är att telefoner mer kraftfull SoC drar väldigt mycket stöm vud belastning, på min gamla mobil(desire HD överklockad till 1.5GHz) så stod skärmen för ca 90% (vid 50% ljusstyrka) medan motsvarande siffra föe min nya mobil är ca 50%. Möjligt att det det blir bättre med garantibrytar-rom men tror jag skaffar extra batteri först(får ca 5 timmars skärmtid). Undervoltning av processorn hade nog kunnat hjälpa en hel del men först behöver det komma säkert root.[/quote] SoCen i G4 har problem med att den drar mycket ström, likaså SD810. Men jag tror inte detta… Läs hela »