Så var det äntligen dags att officiellt tillkännage vinnarna i Prestanda-SM 2003 och denna gång har alla deltagare bibehållit sina preliminära placeringar. Ingen har blivit diskvalificerad, varken av Futuremark (för 3Dmark2001) eller av oss vid verifieringarna av resultaten vilket vi självklart tycker är roligt.
Därmed är det ett nöje för oss att återigen gratulera Jimmie Knutas och Christoffer Krook som tog hem förstapriserna i 2003 års tävling.
För er som inte sett de preliminära resultaten var det Jimmie Knutas som i en rafflande slutspurt tog sig upp på förstaplatsen i 3Dmark2001, faktiskt under tävlingens allra sista timmar.
Jimmie lyckades nå upp till mäkta imponerande 29825 poäng och det kan även tilläggas att han bara ett par dagar efter tävlingens slut nådde över 30000 poäng som första Athlon64-system i världen!


Christoffer Krook fick en mer bekväm resa och låg på förstaplats under större delen av tävlingen i Procentuell överklockning men hans prestation blir inte på något sätt mindre imponerande för det.
Med hjälp av flytande kväve lyckades han pressa sin Duron-processor från 650MHz till 1453MHz, en överklockning på imponerande 123 %!


Både Jimmie och Christoffer har flera komponenter på sitt samvete då vi vet att båda två offrade minst en processor var under tävlingens gång. Mer om detta och deras övriga tankar kring SMPC 2003 kommer vi bjuda på i våra vinnarintervjuer som vi hoppas ha klara inom en veckas tid.


Vi ska inte heller glömma bort de fyra övriga deltagare som lyckades ta sig upp på en hedersvärd pallplacering. Peter Ekmarker som alltså gav Jimmie en hård fajt ända in på mållinjen med sitt imponerande Athlon 64 FX-system och nådde 29297. Markus Ellby som tog tredjeplatsen med mycket fina 27716 poäng och som även han klättrade kraftigt även på den internationella 3Dmark-rankingen.


I Procentuell överklockning visade andrapristagaren Hans-Olov Svensson att man inte behöver använda sig av de ökända Duron-processorerna för att få en riktigt fin procentuell överklockning och lyckades dra upp sin Athlon XP 1700+ från 1466MHz till hela 3119 MHz med en kompressorkylare.
Även tredjepristagaren i procentuell överklockning var inne på samma linje och pressade sin 1.6GHz Pentium 4-processor till fenomenala 3298 MHz, också detta med kompressorkylning.


Även om vi inte har möjlighet att nämna alla deltagare vid namn i en nyhet vill vi ge alla deltagare en stor eloge för deras insatser i SMPC 2003 och hoppas att vi återser alla detta året när SMPC 2004 går av stapeln!


Mer information om SMPC 2003 och vinnarna kommer ni få inom kort i form av intervjuer men även uppdaterad information i Hall Of Fame med årets vinnare. Men redan nu går den kompletta resultatlistan för SMPC 2003 att hitta här.


Till sist vill vi passa på att tacka Asetek, ABIT, Overclockers.se och Futuremark för att ha bidragit med priser till tävlingen, men även ett extra tack till Fabian (MrWeizel) och Audio Video i Sjöbo för hjälp vid verifiering av resultaten.


Eventuella frågor om deltagande, vinster eller liknande kan skickas till följande adress.  • Kommentera i forumet
  • Annons

    Leave a Reply

    Please Login to comment
      Subscribe  
    Notifiera vid