AMD släppte sin nya Llano-arkitektur både i mitten och i slutet av juni och hade då lyckats skeppa en miljon kretsar enligt AMD. Nu har Llano fått finnas ute på marknaden under en hel månadsperiod och de första försäljningssiffrorna talar för att det går så bra som man hade hoppats.

AMD lanserade i början av året sin Brazos-plattform med de strömsnåla C- och E-serien på 9W respektive 18W, som snabbt visade sig bli populär då den erbjöd relativt hög prestanda i tunna och strömsnåla format. Under sitt första kvartal sålde Brazos i antal av 3 miljoner, medan man andra kvartalet på marknaden fick ytterliggare 6 miljoner skeppade.

AMD sa i sin senaste kvartalsrapport att man hade förhoppningen om att Llano skulle överstiga Brazos i antal under samma tidsperiod på marknaden. Det ser ut som att man klarar av att hålla detta då man skeppade 1 miljon under juni månad, och nu ytterliggare 1,3-1,5 miljoner under juli vilket betyder att man bara behöver skeppa ett antal hundratusen för att överstiga Brazos 3 miljoner på ett kvartal.

Brazos och Llano är AMD:s första produkter som kombinerar CPU, GPU och nordbrygga i en krets, någonting man kallar för en APU. Förhoppningen för framtiden är att bredda ett ekosystem som drar nytta av de bästa egenskaperna från GPU:n inte bara för spel utan även i vanliga program. Medan AMD är fortfarande är underdog på marknaden syns det klart och tydligt att både tillverkare och konsumenter efterfrågar deras Fusion-produkter. Ett bevis på detta är att man ökat försäljningen på desktop och laptop-sidan, medan man fortsätter att tappa på serversegmentet.

Llano har nu god tillgänglighet på desktopmarknaden men vi ser än så länge att väldigt få bärbara med Llano finns i lager, eller för den delen är listade. Med Brazos tog det månader innan man nådde acceptabel tillgänglighet på marknaden och vi hoppas att den utvecklingen ska gå fortare med Llano.

Källa: Digitimes

Relaterade nyheter och artiklar:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton Karmehed-Tjalve-Jacob HugossonJoki Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Joki
Medlem
Joki

Najs. Själv har man ju en server med brazos och en laptop med llano :D.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag tittade på braxos för min nas/server men föll tillsut på Atom på grund av lägre pris till ungefär samma CPU prestanda. GPU är jag inte intresserad av alls i servern 🙂

Anton Karmehed
Admin

Här blir det nog ett försök med Brazos i HTPCn snart, ska se hur det går. Är lite rädd att man märker för tydligt att man går från en C2Q med rätt mycket högre CPU-prestanda. Men samtidigt funkar den nuvarande så dåligt så bör inte vara något problem.. ^^
Annars får man väl testa Llano istället!