Small preview image

OCZ har med sin Z-Drive tagit fyra av marknadens snabbaste solid-state-enheter, OCZs egen Vertex-modell, tryckt in dem på ett PCI-expresskort tillsammans med en RAID-kontroller och skapat en lagringsenhet som sticker ut från mängden. Trots sitt PCI-Express gränssnitt har OCZ lyckats göra Z-Drive bootbar och med specificerade överföringshastigheter på närmare 800MB/s ser enheten ut som en riktig dräpare. Men tyvärr visar de första testerna att specifikationerna inte riktigt håller vid verklig användning.



På HotHardware har man jämfört OCZs lagringsenhet med Intels X25-M G2 solid-state-enhet, både i enkelt utförande och i olika RAID-konfigurationer. Även om OCZ tar hem en del vinster är det oftast i rent syntetiska tester och i mer verkliga användningstester får man ofta se sig slagen av en ensam Intel SSD.


Tyvärr verkar OCZ Z-Drive inte alls kunna leva upp till sina specifikationer mer än i just syntetiska tester och det är endast vid stora filöverföringar enheten visar framfötterna. Förmodligen ligger problemet i solid-state-teknikens samarbete med den LSI-tillverkade RAID-kontrollern, något som förhoppningsvis kan förbättras i firmware uppgraderingar.


Men tills dess fortsätter jakten på den ultimata systemenheten.


Läs mer om Z-Drives prestanda i HotHardwares test.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid