Small preview imageOCZ har nu lanserat en uppdaterad modell av sin solid-state-enhet Colossus. Det som skiljer Colossus LT mot de flesta vanliga SSD-enheter är att OCZ använder sig av det större 3.5-tums formatet. Anledningen till detta är att man under skalet hittar inte mindre än två sammankopplade SSD-enheter med vardera Indilinx Barefoot kontroller. Den integrerade RAID-konfigurationen är helt osynlig för operativsystem och ger fin prestanda med mycket hög lagringskapacitet.

OCZ Colossus LT kan köpas med en lagringskapacitet på hela 1TB och med en 128MB cache bjuds man på läs- och skrivhastigheter på 260MB/s samt 15 000 IOPS vid skrivning av 4 kilobytes filer.


Colossus LT kommer i ett lätt aluminiumskal och även om enheten inte stödjer TRIM har OCZ en lösning för skräphantering vilket ska göra det möjligt att använda enheten under längre tider utan för stora prestandaförluster.


Priserna börjar på runt 3 900 kronor inklusive moms för instegsmodellen på 120GB. Flaggskeppet på 1TB kostar hissnande 32 000 kronor inklusive moms.Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid