OCZ Technology har gått från att vara en minnestillverkare till att bli en av de största aktörerna på den allt jämt växande SSD-marknaden. Företaget som tidigare i år imponerade med sin SandForce-baserade OCZ Vertex 3 SSD. Nu avslöjar tillverkaren att man nått en ny milstolpe när man skeppar sin miljonte SSD-enhet från tillverkningsfabriken.

OCZ har en stark närvaro på konsumentmarknaden med inte minst sina Vertex och Agility SSD-serier. Men företagets mesta omsättning kommer från företagsmarknaden där man md sina Deneva och Intrepid-serier säljer stora volymer för användning i lagringssystem och servrar. Företagets nya HSDL (High-Speed Data Link) gränssnitt med en kapacitet på 20 gigabit per sekund lockar också intresse från den pengastarka servermarknaden.

”Solid State Drives utgör fortfarande en omvälvande teknik för både konsumenter och företagskunder, och vi är stolta att nå denna milstolpe,” säger Ryan Petersen, VD för OCZ.

OCZ Technology köpte nyligen upp kontrollertillverkaren Indilinx för 32 miljoner dollar och med egen kontrollerteknik bör nästa miljon SSD-enheter gå betydligt snabbare att nå.

vertex3naked
OCZ Vertex 3 – Världens idag snabbaste 2,5-tums SSD på konsumentmarknaden

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid