OCZ lovade under förra veckan att man hade flera nya produkter att visa upp, däribland sin egen variant av en hybrid-lösning där man använder SSD:n som cache-minne åt en större hårddisk. Deras nya RevoDrive Hybrid kommer med en 60 – 120 GB SSD och en 500 GB – 1 TB och används i en ledig PCI-E x4-port.

OCZ:s nya RevoDrive Hybrid är ännu inte redo för konsumentmarknaden då man fortfarande håller på att arbeta på de sista detaljerna runt enheten. Företaget har svårt att bestämma sig om man ska använda en 5 400 eller 7 200 RPM-hårddisk men enligt OCZ ska deras cache-schema vara så effektivt att man skulle kunna använda en på 5 400 RPM utan att offra för mycket prestanda. Fördelen med en hårddisk som spinner lägre är självklart lägre strömförbrukning och lägre ljudnivå.

OCZ_RevoDrive_Hybrid

Nvelo står bakom mjukvaran Dataplex som hanterar cache-algoritmen i RevoDrive Hybrid och deras lösning gör det möjligt att skriva data i både läs och skriv till SSD:n. Enligt Nvelo ska Dataplex ge högre prestanda i PCMark Vantage än Intels lösning Smart Response och om deras påstående stämmer att data som både skrivs och blir läst använder sig av cache-minnet som i det här fallet är SSD-enheten borde inte du som slutanvändare märka av att det är en Hybrid-lösning det handlar om när man installerar eller använder ett program för första gången, något som däremot inträffar med Smart Response.

När det kommer till SSD:n som sitter på ska den köras med flera SandForce-kontrollerchip i RAID 0 för högre prestanda och man förväntar sig att RevoDrive Hybrid ska skeppas med en läs/skriv-hastighet på 575/500 MB/s med 30 000 IOPS. Konfigurationerna för RevoDrive Hybrid blir 60 GB SSD med en hårddisk på 500 GB, och en dyrare variant med en 120 GB SSD och hårddisk på 1 TB. RevoDrive Hybrid väntas anlända i Juli med ett pris på runt 3 000 kr och uppåt.

Källa: TechReport

Relaterade nyheter:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

Bah!