OCZ har nu ytterligare utökat deras produktsortiment och man gör det med en nya minnesmodul i deras EL Platinum-serie (Enhanced Latency).
OCZ EL DDR PC-3700 Platinum heter den nya modulen och den är specificerad till DDR466 hastighet vid 2-3-3-8 minnestimings.
Då DDR-SDRAM numera fokuserar mest på AMD-marknaden, efter Intels övergång till DDR2, har utvecklingen stannat av för minnesmoduler med väldigt höga klockfrekvenser.
För att utnyttja speciellt AMD64-arkitekturens integrerade minneskontroller behövs det inte bara höga klockfrekvenser utan även aggressiva timings. Något OCZ försöker bistå med genom deras EL Platinum-serie.
2-3-3-8 timings vid 466MHz är inget att fnysa åt och får ses som en kombination av hög klockfrekvens och aggressiva timings.OCZ EL DDR PC-3700 Platinum kommer lanseras enbart som 512MB-moduler men går även att få i dualchannel-kit på sammanlagt 1GB.
Dessa minnen kan bli ett bra alternativ för AMD Athlon 64-ägare som planerar lite mer seriös överklockning men samtidigt vill behålla relativt aggressiva minnesinställningar.


Läs mer om OCZ EL DDR PC-3700 Platinum.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid