OCZ har nyligen meddelat att de lanserat en ny serie DDR2-moduler på marknaden. Serien går under namnet OCZ PC2-4300 DDR2 Enhanced Bandwidth Platinum och är enligt OCZ de första DDR2-modulerna som tillåter aggressiva minnestimings (låg latency).
Aggressiva minnestimings för DDR2 är inte detsamma som för ordinära DDR-moduler. För ordinära DDR-moduler är 2-2-2-5 timings det optimala men det är timings som DDR2-minnen aldrig kommer nå pga. dess arkitektur. DDR2-moduler är optimerade för höga klockfrekvenser, inte aggressiva minnestimings.


Som exempel kan DDR-moduler använda sig av en Cas latency på 2, 2.5 eller 3 medan DDR2-moduler kan nyttja en CL på 3, 4 eller 5.


De flesta minnesmoduler som lanserades i samband med Intels nya LGA 775-plattform (första DDR2-plattformen på markanden) var specificerade till 4-4-4-12 timings. DDR2-standarden har startat vid 533 MHz och OCZ har valt att hålla sig till standardklockfrekvenserna men har alltså optimerat minnets timings.


Deras OCZ PC2-4300 DDR2 Enhanced Bandwidth Platinum är specificerade till 4-3-3-12 timings för optimal prestanda. Hur mycket detta gör för prestandan, om det gör något, kan vi tyvärr inte svara på men potentialen finns för att tjäna någon procent extra.
De nya modulerna kommer säljas både separat och i dualchannel-kit men några priser är ännu inte fastställda.

Läs mer om OCZs nya DDR2-moduler.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid