Facebook har nu lanserat en experimentell uppdatering till sitt VR-headset Oculus Quest 2 som låter användare spela PC-spel utan att behöva ha sitt VR-headset kopplar till en dator.

Oculus Quest 2 lanserades som ett fristående VR-headset med inbyggd lagringskapacitet som låter användare spela lättare VR-spel direkt från den integrerade lagringen. Det tog dock inte lång tid innan Facebook gjorde det möjligt för användare att med en sladd koppla sina enheter till en dator för lite extra hästkrafter. Detta i med funktionen som kallas Oculus Link.

Nu har denna funktion fått sig ännu en uppdatering. I och med v28-uppdateringen till Oculus-mjukvaran är det nu möjligt att använda Quest 2 helt trådlöst även om det är en dator som står för beräkningskraften. Den nya funktioner går under namnet ”Air Link” och är som tidigare nämnt en experimentell funktion. Något som innebär att det kan komma att finnas en del problem innan Facebook haft tid att åtgärda dessa.

Då det rör sig om en koppling mellan VR-headset och dator via WiFi kommer funktionen även med ett par rekommendationer för användare och utrustning. Det rekommenderas att användare håller sig inom sex meter från sin router. Oculus säger även att Oculus Link endast bör användas på ett 5 GHz-nätverk med AC eller AX-routrar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid