Knappt ett halvår efter sin lansering har Oculus VR-headset Quest 2 lyckats bli den mest använda VR-enheten på Valves spelplattform Steam.

Oculus lanserade sitt VR-headset under oktober månad. Trots att VR-gaming kanske inte har blivit den revolutionerande nya standarden många hade hoppats på har ju denna enhet gjort ett anmärkningsvärt avtryck. Knappt ett halvår efter att Oculus Quest 2 först blev tillgängligt för konsumenter har enheten lyckats bli den populäraste VR-plattformen hos användare av Valves spelplattform Steam.

Enligt plattformens senaste hårdvaruundersökning stod enheten för hela 22,91 procent av VR-enheter som används med plattformen. Oculus håller även andraplatsen med sin enhet Rift S med 21,58 procent. På tredjeplats hittar vi Valve själva med deras VR-headset Index på 16 procent.

Facebooks senaste VR-headset har haft ett par bra månader sedan lansering. När det först landade på butikshyllorna erbjöd det en uppdateringsfrekvens på 72 Hz. En uppdatering som blev tillgänglig senare lade till stöd för 90 Hz i de program och applikationer vars utvecklare valde att öka uppdateringsfrekvensen. Nyligen bekräftades det att 90 Hz inte är slutstationen för Oculus Quest 2 och att stöd för 120 Hz kommer att implementeras i framtiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid