Vid början av nästa år är det äntligen dags för konsumentlanseringen av Oculus Rift. Inför lanseringen är det många som spekulerar kring den kommande produktens pris. Nu kommer ett första uttalande från Oculus om ämnet. Som väntat är inte summan låg, särskilt inte om man räknar med kostnaden för en den kraftfulla dator som rekommenderas.

För ett par veckor sen fick vi bekräftat vilka specifikationer som rekommenderas för datorer som driver den kommande konsumentversionen av Oculus Rift. Rekommendationerna gjorde det klart för oss att datorer som ska driva det Facebook-ägda företagets headset behöver vara rejält kraftfulla. Det blev bland annat uppenbart att Rift kräver riktigt ordentliga grafikkort för att driva dess två skärmar med totalt 2 160 x 1 080 pixlar och en uppdateringsfrekvens av 90 hertz. Oculus rekommenderar bland annat ett grafikkort i klassen Radeon R9 290 alternativt Geforce GTX 970 med en processor i Core i5-4590 nivå eller högre.

Betydligt dyrare än DK2

Oculus har inte bekräftat hur mycket det kommande headsetet kommer att kosta men i en intervju på Code Conference pratade företagets VD, Brendan Iribe, om prissättning för produkten. Iribe gjorde det klar att att företaget inte bestämt något pris för sin kommande produkt men påpekade att den totala kostnaden för en dator med ett Oculus Rift-headset kommer att vara kring 1 500 dollar. Vilket med dagens dollarkurs och svenska skatter skulle landa på runt 16 000 kronor inklusive moms.

Räknar man baklänges på de produkter som Oculus tidigare specificerat som rekommendationerna för att driva Oculus Rift får man en datorn som inte bör kosta mer än motsvarande 1 000 dollar, vilket betyder att Oculus Rift troligen kostar någonstans runt 500 dollar. Detta är betydligt mer än Oculus Rift Development Kit 2 som säljs för 350 dollar i dag.

Lanseringen av Oculus Rift kommer att ske under första kvartalet av nästa år. Innan dess kommer företaget ta emot förbeställningar för produkten. Det kan dröja fram tills dess innan vi får se Rifts verkliga pris.

Källa: cnet

Läs även

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Alexander Forselius Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander Forselius
Gäst
Alexander Forselius

Det billigaste är väl att köpa en sovmask för en hundring, lära sig meditera och drömma klardrömmar. Det har ju dessutom andra goda hälsoeffekter ocksåä