Oculus markerade startskottet för modern VR till PC, och över tre månader efter sin USA-lansering kommer VR-glasögonen nu även till Europa.

Både Oculus och HTC lanserade sina respektive VR-glasögon i våras, men av de två har endast HTC Vive fått en officiell lansering i Europa. VR-sugna spelare som föredrar Oculus ekosystem har istället fått lägga en beställning över Atlanten för den amerikanska utgåvan. Nu, mer än tre månader efter den amerikanska lanseringen, öppnar Oculus till slut även en förhandsbokning för Europeiska spelare.

Från och med idag öppnar flera europeiska återförsäljare för förhandsbokning av VR-glasögonen med ett riktpris på 699 euro, eller 6 600 kronor. I och med att det rör sig om just en förhandsbokning dröjer dock leveranserna till den 20 september. Än så länge är det endast återförsäljare i Frankrike, Tyskland och Storbritannien som listas på Oculus hemsida, men fler länder – däribland Sverige – bör tillkomma inom kort.

Oculus Rift använder samma skärmtyp och upplösning som konkurrenten HTC Vive, och levereras tillsammans med äventyrsspelet Lucky’s Tale. Däremot levereras det utan rörelsekontroller, Oculus Touch, då dessa lanseras först i ett senare skede. Istället levereras Rift tillsammans med en Xbox-handkontroll tills vidare.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Spelgubbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jakob K
Medlem
Jakob K

Tycker de är sent ute, men om priset blir lägre än htc vive är det väl positivt.