Oculus Rift är fortfarande det mest omtalade VR-headsetet under utveckling och efter flera lanserade utvecklingsmodeller är det i början på nästa år dags för konsumentlansering. Samtidigt säger då företagets grundare Palmer Luckey att mobila VR-headset kommer nå snabbare framgång – detta då de saknar kablar som bokstavligen håller Oculus Rift tillbaka.

PC-anslutna VR-headset har en stor fördel i det faktum att datorer erbjuder betydligt högre beräkningskraft än smartphones och andra mobila enheter. Det gör det möjligt för headset som Oculus Rift och HTC Vive att arbete med högre upplösningar,  ytterligare utrymme för bättre generell bildkvalité vid bibehållet höga bildfrekvenser.

I en Tweet avslöjar samtidigt Palmer Luckey att han förutser att mobila VR-headset kommer nå snabbare framgångar än PC-anslutna, detta på grund av en frustrerande begränsning hos första generationens PC-headsets – kablar.

 

Undertecknad och de flesta som testat VR-teknik brukar vara enade om att den bästa inlevelsen kommer när du som spelare och användare kan röra dig fritt i rummet. Något som är väldigt svårt utan en ”kabel-betjänt” som Palmer Luckey beskriver det. Luckey menar att det gäller att utveckla både mjukvara och hårdvara med dessa begränsningar i åtanke.

Det finns alltid olika lösningar på hur man får ett kabelanslutet VR-headset att fungera smidigare även med rörelser men Oculus-grundaren menar att hans erfarenhet säger att det inte finns någon annan optimal lösning på problemet än att gå till en helt trådlös lösning.

När och hur en trådlös Oculus Rift kan bli aktuell är oklart och tills dess får man som VR-användare på PC vänja sig vid kablar och skaffa sig hjälpsamma spelkamrater som kan agera kabel-betjänt.

Relaterade artiklar

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Inte så insatt i WHDI men det borde väl fungera, speciellt om det är kopplat direkt på grafikkortet så som det finns på en del nVidia kort. Kanske finns AMD också men ej sätt något från dem.