Virtuell verklighet är på de flestas läppar just nu men ett noterbart undantag heter Apple. Elektronikjätten har förvisso visat intresse för tekniken men inte gjort några närmare uttalande kring sina eventuella planer för VR och nu får man en rejäl pik av Oculus VR som helt sonika sågar företagets datorer.Det är Oculus grundare Palmer Luckey som i en intervju med Shacknews konstaterar att Apple helt enkelt inte tillverkar tillräckligt kraftfulla datorer för att driva VR på ett tillfredsställande sätt.

Medan Apple likt de flesta prestandadatorer använder sig av Intels kraftfulla klientprocessorer har man enligt Luckey lagt helt för lite fokus på grafikkretsarna i sina maskiner.

”That is up to Apple and if they ever release a good computer we will do it, It just boils down to the fact that Apple doesn’t prioritize high-end GPUs. You can buy a $6,000 Mac Pro with the top of the line AMD FirePro D700, and it still doesn’t match our recommended spec.” säger Palmer Lucky till Shacknews.

Apple har i sina bärbara datorer förhållandevis enkla grafikkretsar och även om de räcker gott och väl till traditionellt produktivt arbete kommer man inte långt när det handlar om prestanda i grafik och spel. Inte ens Apples Mac Pro-familj med dubbla AMD FirePro D700-grafikkretsar håller måttet då dessa kretsar snarare är optimerade för professionella applikationer än spel som är Oculus fokus idag.

Medan Apples vd Tim Cook uttryckt intresse för VR i den meningen att han påpekat att konceptet inte bara är en fluga så har företaget inte gjort några andra officiella satsningar. Det betyder enligt Luckey att även om Oculus gärna skulle vilja stödja Mac för sin VR-plattform så är det helt enkelt inte gångbart idag med de datorsystem som Apple tillverkar.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid