Konsumentversionen av Oculus Rift lanseras om mindre än ett år. Inför lanseringen bekräftar Oculus vilka komponenter som krävs för att få headsetet att prestera som företaget önskar. Rekommendationerna är höga men bör inte vara ett problem för de spelentusiaster som redan har en dator som är byggd för att driva de senaste spelen i hög upplösning och högsta kvalitet.

Efter många års väntan är det nu mindre än ett år kvar tills det Facebook-ägda företaget Oculus planerar att lansera sitt konsumentvänliga VR-headset. Inför lanseringen släpper företaget sin lista av rekommendationer som är tänkta att vägleda användare till en bra spelupplevelse. Rekommendationerna gör det klart för oss att det behövs en hel del kraft för att driva Rift men att användare som redan har en kraftfull speldator hemma inte bör stöta på några större problem.

Rekommendationerna nämner Nvidia GeForce GTX 970 och AMD Radeon R9 290 som för grafikkort men påpekar att liknande kort med samma eller högra prestanda går bra att använda. Intel Core i5-4590 rekommenderas som processor och 8 gigabyte arbetsminne sägs vara bra att ha. Det grafikkort som används bör ha stöd för HDMI 1.3 och två USB 3.0-portar behöver vara lediga för att använda headsetet. När det gäller mjukvara är det Windows 7 SP1 eller senare som gäller.

Lägre priser vid lansering

Oculus nya headset kommer att lanseras under början av 2016. Fram tills dess kommer givetvis nya komponenter nå marknaden som gör att priserna för den rekommenderade hårdvaran, eller liknande, är lägre. Att sätta ihop ett system för Rift kommer med andra ord vara billigare när den väl når marknaden.

Källa: Oculus

Läs även

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid