Oculus har nu avtäckt sitt nya VR-headset som bär namnet ”Quest”. Detta ska enligt Oculus vara den produkt som avrundar företagets första generation av produkter för virtuell verklighet.

Under det senaste Oculus Connect-eventet intog Facebooks överhuvud Mark Zuckerberg scenen och avtäckte företagets nästa VR-headset. Den nya produkten går under namnet ”Quest” och ska blir den produkt som markerar slutet för företagets första generations VR-produkter.

Det som särskiljer Quest från tidigare modeller är att det är en helt trådlös enhet som sägs ska kunna leverera VR-upplevelser med samma kvalité som Rift.

Quest kräver inga externa sensorer för att leverera rörelsefrihet i VR-spel, detta tack vare vad Oculus kallar för ”Insight”. Ett system för att spåra rörelser med hjälp av ett gyroskop, en accelerometer och fyra sensorer som skannar rummet och sammansätter sedan en tredimensionell karta över utrymmet.

Här nedanför finner ni en video från hemsidan Engadget som tagit sig en tidig titt på Oculus kommande VR-headset:

Oculus nya VR-headset kommer med två interna skärmar med en upplösning på 1 600 x 1 440 pixlar per öga. Även möjligheten att justera skärmarnas placering i headsetet för bättre komfort kommer att finnas.

Zuckerberg talade även om bakåtkompatibilitet bland Oculus-produkter. Han menade att det är en viktig fråga för Oculus och att alla spel och appar som utvecklas med Oculus Quest i åtanke även kommer att vara kompatibla med Rift. Detta ska även vara fallet för appar och spel som utvecklas till framtida Oculus VR-headsets.

Oculus Quest kommer att lanseras någon gång under våren 2019 och prislappen börjar på 399 dollar för modellen med 64 gigabyte (GB) inbyggd lagring. Vilket översätts till ungefär 3 500 svenska kronor utan moms inräknat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ErikDaniel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel
Gäst
Daniel

Rättning:

Quest har mycket riktigt en upplösning på 1400×1600 pixlar per öga precis som anges i artikeln.

Detta är dock högre än Oculus Go som har
1440×1280 per öga.

Upplösningen är lika hög som Samsung Odyssey samt Vive Pro.

Erik
Medlem
Erik

Argh Videon är inte tillgänglig
Denna video visar innehåll från ustv, som har blockerat det av upphovsrättsliga skäl.

Vart är vårt fina internet på väg 🙁

Medlem

Hur mycket av ens datoraktiviteter slurpar Oculus upp numera och dumpar över till Ansiktsbok?

Var ju en del hallå när Rift var nytt över hur det sas att mjukvaran spionerade på ens generella användande av datorn, sedan blev det tyvärr rätt tyst om det i flera år. Vet inte hur det ligger till numera, om de lagt ned sådant strunt eller vad. (Inte sannolikt kanske med tanke på vem moderbolaget är…)