På Twitter meddelar Oculus att användare av företagets headset måste skaffa Facebook-konton för att fortsätta använda deras tjänster. Övergångstiden för gamla användare är lång men alla nya headset kommer att kräva Facebook från början.

Förändringen meddelas med beskedet om att användare måste slå samman sina Oculus-konton med Facebook-konton från och med oktober 2020. Därefter kommer det visserligen gå att fortsätta använda Oculus-konton men inte med full funktionalitet. Vilken funktionalitet som kommer att begränsas är oklart men gamla användare har lång tid på sig att byta. Oculus-konton kommer inte att stängas helt förrän januari 2023.

För gemensamma regler

Förändringen motiveras med att äkta Facebook-konton ska kunna skapa en mer säker community för användare. Det ska också göra det enklare för Facebook att hantera användarbeteende, eftersom deras VR-headset faller under Facebooks gemensamma regler efter förändringen.

Oculus Quest

För existerande användare ska det som sagt gå att fortsätta använda Oculus-headset utan Facebook i flera år framöver. Företaget meddelar dock att all ny hårdvara kommer att kräva Facebook-konton, oberoende på om köparen har ett separat konto sedan tidigare eller inte.

Sedan köpet av Oculus år 2014 har Facebook haft tydligt uttalade planer på att göra headset för sociala interaktioner, bortom den typ av spel som främst hade utvecklats för plattformen vid den tiden. Sedan dess har Facebook presenterat flera projekt som syftar till att skapa sociala sammanhang med VR-headset men få har varit långlivade. Sammanslagningen med Facebooks tekniska plattform visar sannolikt att företaget inte har gett upp på sina planer om att göra VR till en större del av de sociala funktionerna i Facebook.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid