Medans merparten av ransomware-virus är ute efter att tvinga sina offer att betala pengar för att få tillgång till sina filer igen har ett nytt virus som tvingar offren att spela PUBG nu hittats.

Under veckan har MalwareHunterTeam upptäckt en ny typ av ransomware. ”PUBG Ransomware” påminner mer om ett halvdåligt aprilskämt som dragit ut på tiden än ett globalt hot likt Wannacry.

När det nyligen upptäckta viruset installeras krypteras alla filer, mappar och undermappar på offrets skrivbord. Sedan dyker en ruta upp och förklarar att användaren kan använda en av två tillvägagångssätt för att få tillbaka sina filer.

PUBG

Offret kan antingen skriva in den kod som klart och tydligt står skriven i rutan. Eller så kan man spela lite PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Instruktionerna hävdar att offret behöver spela spelet i en timme för att få tillbaka sina filer, men Bleeping Computer upptäckte att spelet endast behöver startas i ett par sekunder.

PUBG Ransomware
Your files, images, musics, documents are Encrypted!

Your files is encrypted by PUBG Ransomware!
but don't worry! It is not hard to unlock it.
I don't want money!
Just play PUBG 1Hours!

Or Restore is [ s2acxx56a2sae5fjh5k2gb5s2e ]

Viruset övervakar offrets aktiva processer och söker efter en process vid namn ”TslGame”. När viruset har upptäckt att denna process har startats så återställs alla krypterade filer. Detta innebär att vilket program som helst vars process bär samma namn fungerar som åtgärd.

Det återstår att se om detta program kommer att se någon större spridning. Skulle det ske är det dock ett problem som är enkelt att åtgärda.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid