Nintendo har skördat stora framgångar med sina minikonsoler baserade på NES och SNES, ett nytt patent kan nu peka mot att Game Boy är nästa på tur.

Förra året lanserades NES Classic, en minikonsol som tog den klassiska spelkonsolen Nintendo Entertainment System (NES) ut på marknaden än en gång. Detta följdes upp med lanseringen av SNES Classic som föga förvånande är en miniversion av Super Nintendo Entertainment Systen (SNES).

Nintendo verkar ha hittat en fungerande formell med dessa nylanseringar av klassiska spelkonsoler. Vid skrivande stund är det inte officiellt om företaget planerar några ytterligare miniversioner, men vi har bland annat sett patent som kan tyda på att det blir en ny version av Nintendo 64 härnäst, och nu även ett patent som startat spekulationer om det inte är klassiska Game Boy som står på tur.

Nintendo Game Boy Classic

Nintendo har återupplivat sitt varumärke Game Boy i Japan, detta rapporterades av en japansk patent-bot via Twitter. Detta i sig behöver inte betyda att nästa nylansering av en klassisk spelkonsol från Nintendo kommer att vara en nyversion av Game Boy, men innan lanseringarna av miniversionerna av NES och SNES så såg vi liknande patent skapa spekulationer.

Det återstår att se vad som blir Nintendo nästa nylansering, det kan även vara så att Nintendo helt enkelt väljer att inte fortsätta med minikonsoler efter SNES-versionen. Men man kan alltid drömma om att få återuppleva de otaliga timmar man spenderade med sitt Game Boy i handen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid