Ett nyligen registrerat patent visar på att Nintendo kan förbereda att följa upp NES och SNES Mini med en miniversion av spelkonsolen Nintendo 64.

Nintendos miniversion av den klassiska spelkonsolen Nintendo Entertainment System (NES) var en markant succé som snabbt såldes slut globalt. Snart ska företaget följa upp med en miniversion av NES uppföljare Super Nintendo Entertainment System (SNES), och en ny patentansökan kan tyda på att företaget sedan kommer att fortsätta till nästa generation, med Nintendo 64.

Patentansökan som skickats in i EU mottogs den 18 juli och visar helt enkelt en bild på den handkontroll som användes till Nintendo 64.

Nintendo 64
Den bild som används i Nintendos senaste patentansökan.

Då Nintendo gjorde liknande patentansökningar inför avtäckandet av de två första minikonsolerna så kan detta tyda på att Nintendo planerar en liknande version av Nintendo 64.

NES & SNES Classic med tillhörande bilder som användes i patentansökningar innan konsolerna avtäcktes.

Detta är dock ingenting som hittills har bekräftats av Nintendo själva. Dock fick NES Classic ett varmt mottagande världen över så Nintendo kanske planerar att fortsätta spela på nostalgifaktorn hos dessa minikonsoler så länge som möjligt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid